Informació general

Alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida visiten l’Ajuntament

L’alcaldessa va rebre als alumnes a la Sala de Plens i va respondre les seves preguntes

Per Redacció

Foto de grup dels alumnes de la UEC que van visitar l'Ajuntament
Foto de grup dels alumnes de la UEC que van visitar l'Ajuntament | Cedida

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va rebre, ahir, als joves de Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de Cambrils, que van visitar l’Ajuntament en el marc del programa Descobreix Cambrils adreçat als centres educatius. L’alcaldessa els va explicar la seva feina i la dels regidors i regidores i el funcionament de l’administració local, va escoltar les seves inquietuds i demandes i va contestar nombroses preguntes de temes molt diversos.

L’objectiu de la UEC és garantir l’atenció educativa necessària a l’alumnat de secundària amb necessitats educatives especials derivades de la inadaptació al medi escolar. Ofereix la possibilitat de seguir l’etapa d’ESO en un grup reduït, d’acord amb les corresponents adaptacions curriculars individualitzades. L’escolarització a la UEC comporta una escolarització compartida amb el centre docent on l’alumne/a estigui matriculat.

Des  de  l’any  2000,  la  UEC  de  Cambrils  ha  atès a diferents  alumnes  de  secundària, amb una  metodologia  adaptada  a  les  diferents  necessitats  educatives  d’aquest  col·lectiu  especial  d’alumnat, potenciant  aspectes  com una  formació  més  manipulativa a  través  dels  tallers,  i una  atenció  més  individualitzada  a  través  de  les  tutories  individuals. Aquesta metodologia  de  treball  possibilita que  l’alumnat  recuperi  la  il·lusió i  l’interès  pel fet  educatiu, i, en conseqüència,  disminueixi l’índex  d’absentisme escolar.