Esports

Futbol

Jordi Aluja, un cambrilenc al futbol professional de Cambodja

Amb només 22 anys, ha firmat un contracte de dos anys com a segon entrenador d'un equip de la primera divisió

Per Patrícia Muñoz

El cambrilenc Jordi Aluja ha iniciat la seva aventura futbolística a Cambodja com a segon entrenador
El cambrilenc Jordi Aluja ha iniciat la seva aventura futbolística a Cambodja com a segon entrenador | Cedida

El cambrilenc Jordi Aluja, de només 22 anys, acaba de firmar un contracte de dos anys com a segon entrenador en un equip de futbol de primera divisió a Cambodja, al sud-est asiàtic. El club és l’Angkor Tiger Football Club, i té l’estadi a Siem Reap, la ciutat més turística del país. Com que estan fent obres a l’estadi, l’equip i Aluja –que hi ha arribat fa pocs dies- s’estan a Phnom Penh, la capital de Cambodja. D’aquí uns dos o tres mesos es traslladaran cap a Siem Reap.

L’oportunitat ha arribat a Aluja, tal i com ha explicat a revistacambrils.cat, a partir del primer entrenador de l’equip cambodjà, Oriol Mahedano. Aluja i Mahedano van estudiar junts el primer i el segon nivell d’entrenadors de futbol a Tarragona, i sempre han mantingut "contacte i certa amistat", apunta Aluja. "A ell li van permetre incorporar un segon entrenador de la seva confiança i em va comentar la possibilitat. Em va explicar que hi està molt bé. Vam negociar les condicions i vam arribar a un acord fàcilment".

Jordi Aluja: "Tinc moltes ganes d’estar en un club i en una lliga que fa poc que van néixer. És una oportunitat bastant important"

El club és portat per una empresa japonesa, fet que "aporta estabilitat a l’hora de pensar a llarg termini", explica Aluja. El contracte inclou tota mena de facilitats en relació a l’habitatge, els desplaçaments, l’assegurança mèdica i els vols per tornar a casa. Aluja té clar que tornarà a fer una visita a Cambrils a finals d’aquest 2018, tot i que es planteja escapar-se també a l’estiu perquè la lliga cambodjana s’atura.

Logotip de l'equip Angkor Tiger FC

"Tinc moltes ganes d’estar en un club i en una lliga que fa poc que van néixer. És una oportunitat bastant important", detalla. Fa pocs dies que hi ha arribat i diu que "el xoc cultural és brutal: la seva vida és molt diferent de la nostra. Per Europa sempre tens la sensació que són més propers a tu. Aquí em sento com un turista".

Estudis de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport

Jordi Aluja estudiava Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport a Lleida, grau que s’ha vist posposat per la seva aventura cambodjana. De totes maneres, es planteja reprendre els estudis quan torni. Ha descartat realitzar-los a distància perquè prioritza adaptar-se al país.

Durant uns anys, el cambrilenc també havia estat jugador i entrenador del Cambrils Unió. Els seus inicis en el món del futbol els va fer a l'equip del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, on va començar a jugar de porter. La seva primera temporada com a entrenador va ser la 2012-2013.

Comenta aquest article