Informació general

Acció policial

S'investiga la presència d'ordinadors de 'bitcoin' a l'antic hotel Daurada Park

Arrel d'una inspecció d'obres es van localitzar ordinadors d'aquesta moneda digital que s'usa com a sistema de pagament

Per Redacció

Hotel La Dorada, situat al costat de l'antiga N-340
Hotel La Dorada, situat al costat de l'antiga N-340 | Lluís Rovira i Barenys

Ahir a la tarda, arrel d'una inspecció d'obres de la Policia Local a l'antic Hotel Daurada Park –situat a tocar de l'antiga N-340 a la zona de Ponent–, es van localitzar nombrosos ordinadors de bitcoin, la moneda digital/virtual –anomenada criptomoneda– que s'usa com a sistema de pagament i mercaderia sense cap recolzament d'un govern o banc al darrere i que està mancada de “seguretat jurídica”. Quan van localitzar els aparells en un garatge de l'edifici, la Policia Local va derivar el cas als Mossos d'Esquadra.

Segons informa avui el Diari de Tarragona, actualment, l'antic Hotel Daurada Park està en obres –sembla ser que el complex ha estat adquirit per un ciutadà rus als antics propietaris–. Allí es van trobar un total de dotze persones que, presumptament, estarien treballant en la reforma. Els agents també van estar comprovant tota la documentació i les connexions elèctriques per si s'havia produït alguna defraudació amb el flux elèctric perquè aquestes màquines consumeixen molt d'electre.

Posteriorment, es van sol·licitar reforços de l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos al Camp de Tarragona i dels tècnics de Delictes Informàtics dels Mossos d'Esquadra. De fet, aquesta seria la primera vegada que es localitzen ordinadors de bitcoin a Catalunya. Sembla ser que no es va detectar cap irregularitat –la tinença d'aquest tipus d'ordinadors no es delicte–, però la investigació continua oberta. No es va produir cap detenció i el local va quedar precintat.


 

Comenta aquest article