Camp

Mont-roig del Camp

Mont-roig preveu transformar l'actual traçat ferroviari en una via verda

De cara a aquest 2018 també preveu la remodelació de l'antiga N-340 al seu pas per Miami i la posada en marxa del Mas Miró

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte d\'un tram de l\'actual traçat de la via fèrria al seu pas pel terme de Mont-roig del Camp
Aspecte d\'un tram de l\'actual traçat de la via fèrria al seu pas pel terme de Mont-roig del Camp | Lluís Rovira i Barenys

Mont-roig del Camp ha previst un seguit d'obres ambicioses per aquest any 2018. Una de les principals, segons va explicar ahir l'alcalde Fran Morancho, és la transformació de l'actual traçat ferroviari que travessa el municipi en una via verda. Són 12 quilòmetres pel terme de Mont-roig més els 8 dels municipi veí de Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant que conformarien una via verda, que tindria un dels seus límits a la riera de Riudecanyes, limitant amb el terme municipal de Cambrils. Morancho en destacava el seu gran atractiu turístic i es mostrava del tot convençut que el desmantellament de l'actual traçat pel terme municipal de Mont-roig s'iniciarà tot just comenci a posar-se en marxa el nou traçat que a hores d'ara s'està enllestint.

Transformació del centre de Miami Platja

Una altra de les obres que afronta enguany la veïna població de Mont-roig és la remodelació del traçat de l'antiga N-340 que travessa el nucli de Miami Platja. Segons Morancho, "aquest mes s'adjudicaran les obres i abans d'acabar l'any ha de ser una realitat. Suposarà un canvi en l'estructura urbana i social de Miami". Aquestes obres s'afronten amb una aportació del 50% a càrrec de l'ajuntament i l'altre 50% a càrrec del Pla de Barris de la Generalitat.

Nou espai sociocultural

Un altre dels projectes que l'ajuntament de Mont-roig vol tirar endavant és el de la construcció d'un espai sociocultural al nucli de Mont-roig, "començarem per definir l'espai que volem a través de la participació ciutadana". L'alcalde també va especificar que calia, encara, definir el lloc d'aquest emplaçament que compta amb una inversió de 400.000 euros en la seva primera fase.

A nivell del nucli de Mont-roig, l'Ajuntament també preveu una reforma de la plaça Miramar i el retorn a ocupar les dependències de l'antic edifici de l'Ajuntament que des de fa uns anys funciona com a casa de Cultura.

Inauguració del Mas Miró, el proper 20 d'abril

La inauguració del Mas Miró ja té data d'inauguració. Serà el proper 20 d'abril, "estigui com estigui". La Fundació del Mas Miró compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat tot i que ahir l'alcalde reclamava "una presència estable i un compromís en el temps. Volem que des d'aquests organismes s'integrin a la junta del Patronat. L'estat, per la seva banda, s'ha implicat amb l'aportació de 200.000 euros". Per Morancho, la posada en marxa del Mas Miró és molt important per Mont-roig, "permetrà visitar l'estudi de Miró, una part del mas on vivia i l'antic magatzem, que s'ha reconvertit en la zona de recepció, botiga, ... A banda, també es plantegen els diferents recorreguts que feia Miró i això significa que hi hauran rutes cap a la platja i cap el poble. Pretenem que el visitant es mogui pel municipi".

Comenta aquest article