Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Patrimoni

Noves visites guiades a l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant

L’Ajuntament les ha programades per als mesos de gener, febrer i març

Per Redacció

Imatge d\'una visita familiar
Imatge d\'una visita familiar | Cedida

Per donar a conèixer un dels elements patrimonials més importants de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’Ajuntament ha organitzat per al primer trimestre de l’any noves visites guiades a l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, n’ha programat de dos tipus:

  • Unes adreçades al públic general, per als dissabtes 13, 20 i 27 de gener; 3, 10, 17 i 24 de febrer; i 3, 10 i 17 de març, a les 11 hores, sota el títol "Coneixes l’origen de l’Hospitalet de l’Infant?". Aquestes visites tenen una hora de durada i s’ofereixen en diversos idiomes: català, castellà, anglès i francès.

  • Unes adreçades a les famílies, per als dissabtes 6 i 27 de gener, 17 de febrer i 10 de març, a les 16 hores, sota el títol "Busca el tresor aprenent la història de l’Hospitalet". Aquestes visites tenen com a objectiu que els pares i els fills puguin descobrir els fets històrics d’una manera divertida, amb explicacions adaptades a l’edat dels nens i nenes i mitjançant una gimcana. Duren una hora i mitja i s’ofereixen en català i en castellà. El preu de l’entrada és de 2 euros per als adults i d’un euro per als menors de12 anys. Per als menors de 4 anys l’entrada és gratuïta.

Aquestes visites tenen un preu de 2 euros per als adults i d’un euro per als menors de12 anys. Per als menors de 4 anys l’entrada és gratuïta. En cadascuna d’aquestes visites s’hi mostrarà el centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, l’espai museogràfic, situat dins dels murs de l’antic hospital fortalesa, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). També, el mirador de la torre sud-oest, des d’on es poden admirar les estructures medievals encara visibles i l’entorn que s’hi albirava.

L’hospital del Coll de Balaguer o altrament conegut com l’Hospital de l’infant Pere va ser fundat i dotat per l’infant Pere d’Aragó i d’Anjou l’any 1344, a la plana de l’estratègic Coll de Balaguer, per defensar, assegurar i poblar el territori i el pas pel Coll. L’hospital és un exemple de l’arquitectura civil de l’època i destaca per la seva austeritat i majestuositat, format en planta quadrada per murs de vora 50 metres de llargada i una alçada aproximada de 9 metres, amb sis torres de defensa projectades inicialment, de les quals se’n conserven dues, ara accessibles: la torre nord i la torre sud-oest. Al Centre de Visitants, en l’interior del monument, s’expliquen les característiques i la història d’aquest bé patrimonial, origen del poble de l’Hospitalet de l’Infant.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant brinda, a més, visites guiades a mida a aquest bé patrimonial per a grups de més de 10 persones, d’una hora de durada, en català, castellà, anglès o francès.

Per participar en aquestes aquestes visites guiades a mida o en les adreçades al públic general o infantil, cal fer reserva prèvia, a l’Oficina de Turisme de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors (telèfon 977 823 328 i 697 460 126). Més informació a la mateixa oficina o al web www.hospitalet-valldellors.cat


 

Comenta aquest article