Esports

Tir olímpic

El Club de Tir Olímpic celebra la seva tradicional tirada del pernil

Per Joan Carreras

Alguns del participants a la tirada del pernil
Alguns del participants a la tirada del pernil | Cedida

El passat 26 de desembre –festivitat de Sant Esteve–, Club de Tir Olímpic Cambrils va celebrar com ja és tradicional, la popular competició de tir del pernil. La jornada va començar a les 9 del matí amb un esmorzar per a tots els socis de l'entitat i familiars, a base d'un aperitiu, pa amb tomaca, pernil i begudes per a tots els assistents. La participació va ser de 25 tiradors i els seus familiars.

Els premis de la competició van constar: d'un pernil per al millor 10 aconseguit en la modalitat de Cal. 22 Estàndard. Un pernil també per al millor deu del Gruixut Calibre. Un pernil per al millor 10 aconseguit en la modalitat d’Armes Històriques (avantcàrrega). Un pernil també per al millor 10 aconseguit en la modalitat de pneumàtica Aire Comprimit. Els premis no són acumulables. Al final, la resta de competidors de tir que no van aconseguir un pernil van entrar en el sorteig de 20 premis de consolació i un altre pernil. Cada competidor pot tirar a les quatre modalitats. Cal destacar que aquesta competició és molt popular i depèn de la sort, com la loteria. Es premia el millor 10 de cada diana dins de la modalitat, tenint en compte que si es fa el deu primer ja no es pot seguir competint en la mateixa diana, ja que el segon 10 donaria lloc a l’anul·lació de tot el tiratge, puntuant el pitjor 10. És curiós veure que un tirador molt bo pot ser que només tiri un tret i resulti ser un deu mal centrat i d’aquesta manera s’ha de retirar d’aquesta modalitat sense poder aconseguir el màxim premi i un tirador que normalment no és massa bo competint aconsegueixi entrar el millor 10 centrat en aquesta modalitat portant-se el premi.

En totes les modalitats es pot llençar un màxim de 20 trets a excepció de les Armes Històriques que és de 13. Els vencedors dels premis cada un van ser: Jordi Tarragó en la modalitat de pneumàtica (Aire comprimit); Josep Aragonès en la modalitat de Gruixut Calibre; Moisès Ferrer en la modalitat d’Armes Històriques (avantcàrrega); Jaime Sedó en la modalitat de Cal. 22 (Estàndard) i Héctor Vila en el sorteig del 5è Pernil. Un any més, la tirada va ser un veritable èxit.

Comenta aquest article