Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Ple

L’Ajuntament fa un pas endavant per la urbanització del sector de “L’Aigua al Coll” de l’Hospitalet de l’Infant

El Ple ha autoritzat una despesa plurianual per al contracte de serveis relatiu a la redacció dels documents tècnics i jurídics que permetran saber-ne el cost real del desenvolupament

Per Redacció

Un moment de la sessió plenària a l\'Ajuntament de Vandellòs i l\'Hospitalet de l\'Infant
Un moment de la sessió plenària a l\'Ajuntament de Vandellòs i l\'Hospitalet de l\'Infant | Cedida

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat l’autorització de despesa plurianual per al contracte de serveis relacionat amb la redacció dels documents tècnics i jurídics que permetran saber el cost real del desenvolupament urbanístic del sector de “L’Aigua al Coll” de l’Hospitalet de l’Infant, amb els vots a favor del PSC, d’ERC i de la FIC; i l’abstenció del PDeCAT i del PP.

El contracte de serveis s’ha adjudicat aquest mes de desembre a l’empresa URBAN DESIGN LAB ZFA, S.A.P, per un import de 95.590 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de 36 mesos. Aquesta quantitat serà finançada, en primera instància per l’Ajuntament, que com a impulsor del projecte avançarà els diners; i serà abonada al llarg dels propers tres anys, del 2018 al 2020, tal com s’ha acordat en la sessió plenària d’aquest 22 de desembre. Seran els propietaris del sector, però, els que acabaran assumint el cost d’aquests treballs previs.

El sector de “L’Aigua al Coll”, que es va començar a edificar fa dècades al final de la Via Augusta de l’Hospitalet de l’Infant, té un superfície d’uns 28.000 metres quadrats, i actualment no disposa de serveis bàsics, com ara enllumenat, aigua, clavegueram, carrers, etc. Amb l’encàrrec de la redacció i gestió d’aquests documents (el pla de millora urbana, el projecte d’urbanització i el projecte de reparcel·lació) a l’empresa adjudicatària d’aquest contracte de serveis, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant pretén “posar fil a l’agulla al desenvolupament d’aquesta zona propera a la platja i solucionar la situació de manca de serveis que pateixen els propietaris d’aquest sector”, tal com ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia. Des de l’any 2015, de fet, el consistori s’ha reunit en diverses ocasions amb els propietaris per parlar del projecte.

Altres acords destacats

A la sessió plenària del 22 de desembre, la darrera de 2017, també s’ha donat llum verd al reglament intern de la residència per a la gent gran i del centre de dia de Vandellòs, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals (PSC, PDeCAT, ERC, PP i FIC). Aquest reglament serà el que regularà l’organització i el funcionament de la nova residència per a la gent gran de Vandellòs, que es posarà en servei el proper mes de gener, segons preveu el consistori, al mateix edifici que ocupa el centre de dia (el del centre assistencial polivalent).

Així mateix, s’han aprovat per unanimitat els preus públics de les llars d’infants municipals i de l’Escola Municipal de Música per al 2018, que seran els mateixos que els de 2017.

La moció presentada per l’equip de govern (PSC i FIC) i consensuada per l’Associació Catalana de Municipis i per la Federació de Municipis de Catalunya, “d’adhesió al manifest de Somescola i de suport a la consolidació, protecció i millora del model educatiu català i de la seva aportació als valors democràtics i a la cohesió social” ha estat aprovada amb els vots a favor del PSC, el PDeCAT, ERC i la FIC i l’abstenció del PP. El text íntegre de la moció es pot consultar a la pàgina web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat

D’altra banda, a la mateixa sessió plenària, l’alcalde, Alfons Garcia, ha donat compte de l’adjudicació de les obres de pavimentació del carrer Nou del nucli antic de Masriudoms (a l’empresa Agrovial SA, per un import de 104.000 euros, aproximadament, i un termini d’execució de 3 mesos); i de l’adjudicació de les obres de reforma i ampliació de l’Escola Municipal de Música de l’Hospitalet de l’Infant (a l’empresa Servidel SLU, per un import de 371.000 euros, aproximadament, i un termini d’execució de cinc mesos). Aquests treballs es començaran a realitzar a partir del proper mes de gener, segons es preveu.

Emissió en directe

Com a novetat, Ràdio l'Hospitalet de l'Infant i la Televisió de Vandellòs han emès en directe aquesta sessió, de manera experimental. La voluntat de l’Ajuntament és emetre els plens municipals en directe a través dels mitjans de comunicació local a partir d'ara, “per millorar la comunicació amb la ciutadania i incrementar la transparència en la gestió”. “Perquè les sessions es puguin veure i escoltar correctament, però, primer s'haurà de superar una fase de prova, per fer els ajusts tècnics necessaris”, ha afegit la regidora de Comunicació, Cristina Borràs.

Comenta aquest article