Atletisme

Es disputa el 50 aniversari del trofeu Salceda i Castells d'atletisme

Aquesta competició va aplegar una participació d'uns 100 atletes, repartits en 18 categories dins les vessants masculina i femenina

Imatge d\'una de les proves de velocitat del trofeu Salceda i Castells d\'atletisme | Lluís Rovira i Barenys

El passat diumenge 17 de desembre es va disputar el 50è Trofeu Salceda i Castells. En els darrers anys aquest trofeu anava lligat a la celebració del cros que es disputava, habitualment, pel circuit de gespa de la Riera d'Alforja. Enguany s'ha canviat el format degut a les obres del pont de l'antiga N-340 que inhabilitaven aquell espai.

Es commemorava el 50è aniversari del Trofeu que dóna nom al primer president que va tenir el club, que malauradament ens va deixar fa 6 anys. Per aquest motiu s'ha endegat una iniciativa innovadora: portar les curses a l'estadi d'atletisme. Així, la matinal de curses de resistència es desenvolupava sobre el sintètic de la pista d'atletisme. A la vegada, les distàncies coincidien amb les de proves incloses al reglament, pel que els atletes podien aprofitar per fer marques personals, mínimes per a participar a Campionats Nacionals de les seves respectives categories i, si s'esqueia, batre algun que altre rècord.

L'organització va anar a càrrec del Club Atletisme Cambrils amb el suport de diverses institucions i aportacions d’entitats privades. Aquesta competició va aplegar una participació de vora 100 atletes provinents de forces indrets de la geografia catalana, repartits en 18 categories dins les vessants masculina i femenina.

Tanmateix, es va tornar a fer coincidir amb la Diada de la Marató de TV3. D'aquesta manera, la competició es constituïa en un element més d'una jornada solidaria amb una causa social com era enguany la lluita contra les malalties infeccioses. En aquest cas, els participants disputaven la distància de 1.000 m.

Les diverses curses es van anar succeint pel sintètic de l’estadi d’atletisme, marcades pel bon temps i el vent fred que va ser present durant tota la competició. El més destacat a nivell local van ser els quatre podis assolits, tres d’ells amb l’afegit de ser guanyadors de la seva categoria.

Campionat territorial de proves combinades

El passat cap de setmana es va disputar a l’Estadi d’Atletisme de Cambrils el Campionat Territorial de Proves Combinades d’Hivern en les categories S-14, S-16, S-18, S-20 i absolut.15 van ser els participants del Club Atletisme Cambrils que van assolir una magnífica estadística:

- 4 medalles : 2 d’or i 2 d’argent

- 1 Rècord de Cambrils S-18

- 6 Marques mínimes per a participar als Campionats de Catalunya respectius

- 54 Marques Personals

El Jan Monserrate guanyava la medalla d’or a la categoria S-18 amb una marca personal de 3.588 punts, guanyant quatre de les set proves de la seva combinada. També va assolir marca personal als 60 metres llisos, salt d’alçada, llançament de pes, 60 metres tanques, salt amb perxa i 1.000 metres llisos.

L’Andreu Dalmau també pujava al podi, en aquest cas en segona posició, amb una marca personal de 2.927 punts. També va assolir marca personal als 60 metres llisos, 60 metres tanques i salt de llargada.

La Sandra Rebollo guanyava la medalla d’or a la categoria juvenil amb un total de 2.586 punts. Fet que suposava ser marca personal, Rècord de Cambrils i mínima de participació al Campionat de Catalunya. També va assolir marca personal al salt d’alçada i als 800 metres llisos.

La Núria Caballero guanyava la medalla d'argent a la mateixa categoria, amb una marca de 2.151 punts. A la prova de salt de llargada assolia la marca mínima de participació al Campionat de Catalunya.