Societat

Una única recollida de cartes a la plaça de l'Ajuntament, principal novetat de la Festa de Reis

Per Berta Ruiz

Presentació de les activitats de Nadal i la festa de Reis, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Carles Martí, Camí Mendoza i Lluís Abella

La Festa de Reis tindrà, enguany, canvis importants. Una de les novetats destacades serà el dia de l'arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, el divendres 5 de gener. A partir de les 18 hores a les Escales Reials del Mollet del Rec hi haurà animació per fer més entretinguda l’espera. A les 18:30 hores, –mitja hora abans de l’horari habitual–, els focs d’artifici anunciaran l’arribada de Ses Majestats que, també com a novetat, disposaran d’un nou escenari perquè tothom els pugui veure. En aquest escenari es donarà la benvinguda als Mags i els faran els parlaments. Seguidament, s’iniciarà la gran cavalcada que seguirà el recorregut habitual i que, enguany, acabarà a la plaça de l'Ajuntament. En aquest punt serà on es farà l'única recollida de cartes. A partir de les 19:30 hores, per amenitzar l’espera, hi haurà animació a la plaça de l’Ajuntament i, partir de les 20 hores se celebrarà una xocolatada per a tothom. Els tres Reis –Gaspar, Melcior i Baltasar– arribaran a la plaça de l’Ajuntament cap a les 20:30 hores aproximadament, on recolliran les cartes i saludaran als xiquets cambrilencs. Cal destacar que Ses Majestats estrenaran tres nous trons de fusta, que són una rèplica dels de les carrosses i que s’han construït perquè durin molts anys.

Totes aquestes novetats les presentaven, ahir, l'alcaldessa –Camí Mendoza–, el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella– i el president de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle, Carles Martí. Tant l'alcaldessa com el regidor van agrair l'esforç de l' equip de més de 200 voluntaris de l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle –entitat organitzadora de la festa amb la col·laboració de l'Ajuntament–, mentre que Carles Martí també va agrair el suport econòmic, logístic i humà per part de l'Ajuntament. Sobre el principal canvi –l'única recollida de cartes–, el president de l'AAA La Salle va dir que, "enguany, amb les obres del pont de l'N-340 era inviable que la Cavalcada arribés a la Vila. Ho vam estar parlant amb els socis i vam decidir fer aquests canvis en la recollida de cartes que, si funciona, la idea és seguir-ho fent".  Tots tres van destacar que la idea és potenciar l'arribada al port i fer més festa en aquesta única recollida de cartes.

Arribada dels Heralds i recollida de cartes

Els heralds arribaran per mar el 31 de desembre i aniran pels carrers i places per anunciar l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient. El 3 de gener a les 18:45 hores recolliran les cartes a la plaça de l’Església de Sant Pere i a la Plaça de la Vila, després de fer un recorregut per diferents carrers.  

Repartiment dels regals casa per casa

Com és tradicional a Cambrils des de fa més de 100 anys, el dissabte 6 de gener, els Reis d’Orient repartiran casa per casa els joguets i els regals als xiquets i xiquetes que ho hagin sol·licitat. El repartiment començarà per Barri de l’Eixample, la plaça del Pòsit i les urbanitzacions de Llevant i Ponent. El Palau Municipal d'Esports estarà obert de les 22 hores del dia 5 de gener fins a les 1:30 hores del 6 de gener perquè els patges puguin preparar el repartiment de regals. Està previst que, enguany durant tots els actes de la festa de Reis, es reparteixen uns 2.100 quilos de caramels, una xifra similar a la d'anys anteriors.

Com cada any, el programa d’actes reial està organitzat per l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle amb la col·laboració de l’Ajuntament, entitats, empreses i voluntaris. En total es mobilitzaran unes 200 persones perquè els Reis puguin portar els regals.

Comenta aquest article