Societat

Comiat agredolç del mercadet benèfic dels veïns del barri de la Llosa després de 10 anys

Per Berta Ruiz

Membres de l'Associació de veïns del barri de la Llosa i col·laboradors amb les activitats solidàries

L'Associació de veïns del barri de la Llosa ha recaptat un total de 4.003 euros en pro de La Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties infeccioses. Aquesta xifra és la suma de les dues activitats solidàries organitzades per l'associació: per un costat, el concert solidari a càrrec de The Blue Hawaii Band del passat 25 de novembre al Casal Parroquial de l'església de Sant Pere i, per altra banda, el mercadet solidari que va tenir lloc del 6 al 10 de desembre a la seu del PSC, situada al passeig d'Albert. Un mercadet benèfic que s'acomiada en el seu desè aniversari i que, com cada any, va col·laborar amb la causa solidària amb la venda de tot tipus d'objectes de segona mà com llibres, mobles, joguets, elements de decoració, etcètera. Per altra banda, per desè any consecutiu, també s'hi va sumar l'aportació econòmica de 300 euros donada per l’Associació de Veïns del Regueral.

Un comiat agredolç

Aquest acomiadament té un regust agredolç per a l'Associació de veïns del barri de la Llosa. Per un costat, tal com ha comentat la seva presidenta –Ana M. Franquet–, "estem contents perquè ha estat el treball solidari de molta gent i, deu anys són molts anys. Amb molta satisfacció i orgull hem col·laborat amb la Fundació de la Marató de TV3 i hem treballat de valent, amb molt de gust i 'carinyo' per dur-lo a terme gràcies a la col·laboració de tothom, de molta gent que no puc anomenar, perquè són molts. Tot plegat ha estat possible a la seva generositat. Només puc dir 'gràcies amics pel vostre suport i la vostra amistat'. També un agraïment a l'Associació de veïns del Regueral per col·laborar amb nosaltres durant aquests deu anys".

Falta de suport de l'Ajuntament

Per altra banda, des de l'Associació de veïns del barri de la Llosa han trobat a faltar el suport i la col·laboració de l'Ajuntament durant aquests anys. La seva presidenta –Ana M. Franquet– s'ha mostrat decebuda per aquest fet. "Cada any hem tingut aquesta falta de suport de l'Ajuntament. Enguany només ha vingut la regidora Ana López i els primers anys encara venia algú, però poca cosa. Em sap greu que aquesta activitat s'hagi deixat perdre, perquè vam donar veus i tampoc ens han ajudat. Els vam demanar que ens deixessin un espai per guardar les coses, però mai han col·laborat amb el mercadet –només amb la cessió de les taules–. Nosaltres ja no podem amb tot, perquè és molta feina: anar a buscar les coses, transportar-les, netejar-les, guardar-les en cases particulars... Moltíssima gent hi ha treballat molt i de forma desinteressada. A més, molta gent ens ha preguntat per què ho deixem, però ningú vol agafar el relleu. Des de la Fundació de la Marató també s'han mostrat tristos, però aquesta ha estat la decisió" ha dit, emocionada, la presidenta de l'associació.

Comenta aquest article