Informació general

Veïns del Regueral: "Cambrils no s'acaba a l'alçada del Club Nàutic"

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la rambla del Regueral, aquest matí

Els veïns i l'Ajuntament s'han marcat uns deures per tal de definir el futur de la zona compresa pels barris del Regueral, Cambrils Badia i Sol Cambrils. Arran d'una reunió especial del consell de Barri, celebrada el passat 30 de novembre, els representants de l'Associació de Veïns i Propietaris del Regueral van sortir esperançats. Segons ha explicat Leonardo Roca a revistacambrils.cat, "en aquesta reunió en la que hi érem un total de 23 persones entre representants de l'Ajuntament i del barri, es va arribar al compromís de retrobar-nos, en una comissió, el proper 8 de gener i consensuar un full de ruta amb els passos a seguir per a la promoció del barri. Estem satisfets, ara hem obert una porta per a seguir treballant pel barri. Hem vist l'ajuntament força receptiu".

Convertir la Rambla del Regueral en passeig per a vianants

L'associació de veïns porta temps abordant un seguit de punts per tal de millorar el barri tant en l'aspecte físic com de dinamització comercial. L'expressió "sembla que Cambrils s'acabi a l'alçada del Club Nàutic" és ben present en la gent que habita tot l'any en aquesta zona de Cambrils. És per això que en aquesta reunió especial van voler que hi participessin, a més, gent que té negocis al barri per a què hi diguessin la seva. Pel que fa a les idees que es van apuntar i que s'hauran de treballar hi ha la de reconvertir la Rambla del Regueral de manera que s'eliminessin totes les places d'aparcament que hi ha i es deixi una rambla per a passejar amb alguna zona de jocs infantils. Això comportaria que s'habilitessin més aparcaments en zones properes. Leonardo Roca recorda que, en aquest sentit, ja es va viure una situació similar quan fa anys es va fer el carril bici del passeig del Regueral i es van eliminar les places d'aparcament d'aquella zona. Pel que fa a infraestructures, els veïns també demanen una millora en la mobilitat i en l'accessibilitat a les voreres i els carrers així com una millora de la neteja, de la il·luminació i del clavegueram.

Havaneres i mercadet de productes típics

Els veïns del Regueral també volen que es potenciï l'acció comercial al barri. Segons Leonardo Roca, "es tracta de fer activitats que atreguin els visitants al nostre barri. Algunes de les idees que tenim són fer havaneres a la zona del Pi Rodó un cop a la setmana i que serveixin per allargar la temporada en l'època que no és de màxima afluència turística. També plantegem la possibilitat de fer un mercadet de productes típics cambrilencs relacionats amb la nàutica". Per contra, els veïns presents a la reunió a l'Ajuntament van demanar que no es donin llicències per a bars musicals i que es promogui més el comerç de botigues.

Comenta aquest article