Esports

Es col·loca la primera capa d'asfalt de la pista d'atletisme

Per Judit Pinazo



El divendres de la setmana passada es va col·locar la primera capa d'asfalt a la pista d'atletisme
El passat divendres es va posar la primera capa d'asfalt de la pista d'atletisme. La pista comença, així, a prendre forma, tot i els diferents retards que han sofert les obres en els últims mesos. De cara a la setmana que ve, està previst que es posi la segona capa d'asfalt i després, segons explica el responsable del Club Atletisme Cambrils –Pere Ferrando–, un cop asfaltada, s'ha de deixar reposar uns dies perquè s'acabi d'enganxar i ja es pot posar el tartan i les línies que delimiten els carrers. Tot i així, Pere Ferrando assegura que si plou s'hauria d'esperar uns dies més abans de posar les dues capes de tartan i comprovar que no quedi aigua entollada en cap punt de la pista.

De fet, l'últim termini que havia establert l'empresa Poligras, encarregada de dur a terme les obres, per col·locar el tartan era el passat 15 d'agost, però les pluges intenses d'aquella setmana van endarrerir una mica el procés. 

L'últim pas un cop posat el tartan i les línies dels carrers és l'homologació de la pista per part de la Federació d'Atletisme. El carrer més curt de la pista, el número 1 situat a la part interior de la pista, ha de fer 400 metres i el marge d'error que es permet és com a molt de dos centímetres.

Aquests dies també es treballa en escampar la terra que va a la part central de la pista, on més endavant s'hi plantaran les llavors de la gespa.

Recordem que la futura pista es troba situada en una parcel·la de més de 41.000 metres quadrats i n'ocupa gairebé 16.000. Comptarà amb vuit carrils, la qual cosa permetrà la pràctica de l'atletisme d'alt nivell i la realització de competicions nacionals i internacionals.

Comenta aquest article