Informació general

La Casa de la Vila llueix una pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics

Per Redacció

Pancarta penjada a la balconada de la Casa de la Vila que demana l'alliberament dels presos polítics

La balconada de la Casa de la Vila llueix, des d'aquest mateix matí, una pancarta en la que es demana l'alliberament dels presos polítics. Aquesta acció reivindicativa de l'ens local arriba l'endemà de l'aturada de país que es va viure ahir, sobretot a les carreteres i vies de tren de tot Catalunya i que va tenir un gran impacte.

Acció coordinada del CDR i l'ANC

Un bon nombre de cambrilencs van participar activament, ahir, en les marxes lentes i talls de carretera que es van produir a la demarcació de Tarragona. L'acció es va coordinar des del CDR i l'ANC locals que en l'assemblea oberta que es va celebrar el passat dimarts al vespre al Centre Cultural i que va aplegar un centenar de persones. En aquesta assemblea es van donar les indicacions pertinents de l'actuació que s'havia de fer l'endemà. Així doncs, un grup de cambrilencs amb els seus vehicles es van posar en marxa, ahir a les 5 del matí i un altre grup, a les 7 del matí. A la tarda, hi va haver una nova trobada, a les 16h, per dirigir-se als talls de carretera de l'Ampolla i de Camarles on es van tallar l'autopista Ap-7 i l'N-340 fins el vespre.

Concentració a les capitals de comarca

Reus va acollir, ahir a la tarda, la concentració comarcal per demanar l'alliberament dels presos polítics i per la defensa de les institucions. Més de 2.000 persones van omplir la plaça del Mercadal i, posteriorment, van recórrer una part dels carrers del centre de la ciutat. A Cambrils no hi va haver concentració però tot i això, unes quaranta persones van fer cap a la plaça de l'Ajuntament ja que en algun missatge genèric es parlava de que les concentracions es farien davant els ajuntaments de tots els pobles dels país.

Comenta aquest article