Informació general

Aturada general

Per Redacció

Cartell de l'aturada d'avui

Catalunya viu avui una aturada de país per reclamar la llibertat dels presos polítics i en defensa de les institucions. La principal característica de la jornada d'avui és el col·lapse de les carreteres i vies de tren en una acció estratègica promoguda des de la ciutadania del país. Des de primera hora del matí, les principals vies de comunicació han patit talls en alguns indrets i marxes lentes de vehicles provocant importants retencions de trànsit que s'estenen de nord a sud i d'est a oest a tot el territori català.

Seguiment desigual

L'aturada d'aquest 8 de novembre té un seguiment diferent a la del passat 3 d'octubre. A Cambrils el seguiment de la vaga als establiments comercials és desigual. Des de la Xarxa del Port de Cambrils, ahir van manifestar a través del Facebook que molts dels seus establiments adherits els havien comunicat que s'afegien a la vaga. Des de la Unió de Botiguers han explicat a revistacambrils.cat que des de l'entitat no s'ha donat cap directriu i que molts establiments estan oberts.

Serveis mínims a l'Ajuntament

D'altra banda, tant des de l'Ajuntament com dels centres educatius no s'ha decretat vaga. Fan vaga els treballadors que així ho han decidit però no s'ha decretat des dels diferents organismes. En el cas de l'Ajuntament ahir es va dictar un decret d'alcaldia que establia uns serveis mínims per tal de mantenir tots els serveis municipals en funcionament.

Revistacambrils.cat s'adhereix a l'aturada de país d'avui i només funcionem amb serveis mínims.

Concentracions d'avui

Aquest matí, a les 12h, hi ha concentracions davant de la Generalitat i davant les diferents seus territorials. Aquesta tarda hi ha convocades concentracions, a les 18h, davant dels ajuntaments de les capitals de comarca

Comenta aquest article