Informació general

L'Ajuntament encarrega a la Fundació RACC un estudi per tal de millorar la mobilitat al municipi

Per Judit Pinazo



Un dels objectius de l'estudi es millorar les conexions dels carrils bici del municipi
L'Ajuntament de Cambrils ha encarregat a la Fundació RACC un estudi per millorar la mobilitat al municipi. Segons explicava el regidor d'Urbanisme -Joan Recasens- a Revista Cambrils Diari Digital, un dels principals objectius que es vol assolir amb la creació d'un pla de mobilitat és millorar la convivència entre els vianants i els vehicles. Ahir l'Ajuntament es va reunir amb membres de la Fundació RACC, per tal d'encarregar la primera part del projecte, que consistirà en una primera diagnosi de quin tipus de pla de mobilitat necessita Cambrils.

Anar a peu i amb transport públic

Un dels principals objectius del pla de mobilitat és, segons Recasens, fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic. En el cas de la bicicleta, per exemple, hi ha molts quilòmetres de carril bici, però que no estan conectats entre ells, explicava Recasens. Un altre de les necessitats de l'estudi és la de fer un anàlisi dels actuals recorreguts de vianants i les deficiències que tenen. Un exemple és el de potenciar els recorreguts pels eixos comercials amb la millora dels carrers.

Pel que fa a la mobilitat amb transport públic, segons Recasens s'hauria de millorar en quan a horaris, determinar si les línies que s'ofereixen són suficients o quines línies es necessitaran en un futur.

El pla de mobilitat també contemplarà un dels aspectes importants que afecten al municipi; els aparcaments. Segons Recasens l'estudi hauria de determinar quans aparcaments es necessiten a Cambrils, veure si els llocs on es té previst ubicar-hi aparcaments són adequats, determinar en quines zones són necessàries places d'aparcament, tipus d'aparcaments per a residents i per a turistes o accessos als aparcaments, entre d'altres.


Participació Ciutadana

Segons Recasens, actualment la llei obliga a que tots els sectors nous que es desenvolupen comptin amb una avaluació sobre mobilitat, l'Ajuntament vol tenir enllestit tan aviat com sigui possible, el pla de mobilitat, per tal de que aquelles zones que es vagin construint tinguin una coherència.

Tal com explicava el regidor d'Urbanisme, l'Ajuntament vol que el procés d'elaboració del pla, compti amb la participació ciutadana. Per aquest motiu es faran diverses reunions per informar als ciutadans i que hi puguin dir la seva. El pla de mobilitat està previst que quedi enllestit en els propers 6 mesos.

Comenta aquest article