Informació general

El Director General de Costes visita les obres d'estabilització de la platja del Cap de Sant Pere

Per Judit Pinazo



José Fernández i Robert Benaiges, ahir en un moment de l'explicació de les obres que s'han dut a terme a la platja del Cap Sant Pere
El Director General de  Costes del Ministeri de Medi Ambient- José Fernández- va visitar ahir al migdia les obres d'estabilització de la platja del Cap de Sant Pere que s'han dut a terme entre els mesos de desembre i juny d'aquest any. A la presentació de la millora de la platja van assistir-hi també alguns membres del consistori cambrilenc, entre ells l'alcalde, Robert Benaiges.

Recordem que les obres han consistit bàsicament en la construcció d'un dic de 100 metres de longitud a uns 200 metres de la línia litoral, a fi d'estabilitzar un tram de costa de 500 metres. En les obres s'han aportat un total de 75.000 metres cúbics de sorra d'origen terrestre, per tal de crear una platja el més similar possible a la configuració en planta d'equilibri de la costa. Per altra banda s'han aportat també 50.000 metres cúbics de sorra d'origen marí per tal d'evitar la pèrdua de sediment i per tant, el retrocés de la línia de costa.

En la visita d'ahir José Fernández va explicar l'objectiu fonamental que havien tingut les obres "hem ajudat a la naturalesa a què mantingui una platja que s'utilitza les 24 hores del dia, però sense pertubrar el funcionament material del sistema". Segons Fernández, les actuacions que a dut a terme el Ministeri són de futur, sostenibles i compatibles amb el nou escenari que es produirà davant del canvi climàtic "estem intentant guanyar terreny a terra perquè les actuacions a dur a les platges no es disparin de preu i que tampoc afectin als actuals sitemes marins"

Per la seva banda, Benaiges, tot i reconèixer que encara queda molta feina per fer a les platges del municipi, va voler agrair la feina que s'ha fet des del Ministeri de Medi Ambient en els últims anys en el litoral cambrilenc i les seves platges. Va citar com a exemple les obres dutes a terme a les platges de Ponent, on queden pendent les obres d'urbanització del passeig marítim. Segons Benaiges el Ministeri de Medi Ambient ha previst dins la llei de pressupostos de 2007 una partida  de més de 6 milions d'euros destinada a les obres de construcció del passeig que està previst que comencin a principis d'any.

Recuperació de rieres

En la visita d'ahir Benaiges, va referir-se també a la tasca que s'ha dut a terme des de l'Ajuntament en la recuperació de les lleres i les desembocadures de les rieres del municipi. Va destacar la feina que s'ha fet a la riera de Riudoms i va explicar que s'ha plantejat al Ministeri de Medi Ambient la possibilitat d'arrengament de la riera de Riudecanyes per tal de dur a terme un projecte de recuperació medioambiental de tota la zona i sobretot dels laterals de les rieres.

Comenta aquest article