Informació general

Continuen les altes temperatures i l'ambient xafogós tot i l'arribada de la tardor

Per Berta Ruiz



Aspecte de la platja de Vilafortuny, ahir al migdia
Les temperatures d'aquest inici de tardor estan sent força elevades per aquesta època de l'any. En el primer dia del mes d'octubre, el termòmetre va marcar una màxima de 31º C i una mitjana de 22,7º C durant tota la jornada de diumenge, fet que va fer omplir de nou moltes platges de Cambrils.
També cal destacar l'altíssim índex de xafogor enregistrat durant tot el dia, amb una màxima del 100 per cent d'humitat i una mitjana del 83 per cent, segons dades extretes de la pàgina web MeteoCambrils. Aquest promig de la humitat en tant sols dos dies del mes d'octubre -tot i que no és del tot representativa, perquè el mes acaba de començar- també se situa per sobre de la mitjana total enregistrada durant tot el passat mes de setembre, que va ser del 75 per cent. Amb aquests nivells tan alts d'humitat, la sensació de xafogor en l'ambient és molt gran i la sensació de calor augmenta considerablement.

Cal destacar que la temperatura enregistrada el passat dia 1 d'octubre, de 31ºC, ja assoleix la màxima total del passat mes de setembre, fet que demostra que les temperatures s'han mantingut molt elevades, tot i l'arribada de la tardor i el canvi de mes.

Comenta aquest article