Informació general

Es presenta el Consorci de la Televisió Pública del Camp que té previst començar a emetre l'any que ve

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Joaquim Masdeu, Jaume Sancho, Josep Masdeu, Robert Benaiges, Jordi Borràs i Ramon Margalef, ahir en roda de premsa
Ahir es va presentar a la seu del Consell Comarcal del Baix Camp a Reus, el recent constituït Consorci de la Televisió Pública del Camp (TDCAMP). A l'acte van assistir-hi representants dels municipis que formen el consorci; el president del Consorci i alcalde de Cambrils -Robert Benaiges-, el representant de l'Ajuntament de Mont-roig -Jaume Sancho-, el representant de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant -Jordi Borràs-, el representant de l'Ajuntament de la Selva del Camp -Joaquim Masdeu-, el representant de l'Ajuntament de Riudoms -Ramon Margalef- i el representant del Consell Comarcal, Josep Masdeu.

En l'acte Robert Benaiges va explicar que el principal objectiu del recentment constituït consorci és "donar un servei als nostres municipis amb la televisió de proximitat, és a dir allò que passa a casa nostra des de casa nostra". Segons va explicar Benaiges, el passat divendres 29 de setembre el municipis que formen part del consorci es van reunir per tal de signar l'acord sobre els estatuts de l'ens, un acord que Benaiges va definir com a fàcil, ja que "la voluntat dels ajuntaments ha estat sempre molt positiva"

Recordem que el Consorci de la Televisió pública del Camp està formada pels municipis de Cambrils, Mont-roig, L'Hospitalet de l'Infant-Vandellòs, Riudoms i La Selva del Camp. Aquests municipis gestionaran un dels dos projectes públics de televisió digital terrestre (TDT) assignats a la zona del Baix Camp i Priorat que conviuran amb dos altres canals privats. De tots aquests municipis, n'hi ha que ja compten amb canals de televisió que emeten en analògic, com és el cas de la Televisió de Vandellòs-L'Hospitalet de l'Infant-Vandellòs, la Televisió del La Selva del Camp i properament la de Cambrils.

Emissions digitals

El proper pas a dur a terme pel Consorci és començar a definir totes aquelles qüestions relacionades amb l'emissió, tal i com explicava Jordi Borràs, representant de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant que assegura que l'any que ve ja es podrien començar a realitzar les primeres emissions conjuntes. Borràs afirmava que encara és aviat per definir el model de televisió que serà TDCAMP, però si que va avançar que una part de la programació serà conjunta mentre que també hi haurà espais per continguts específics de cada televisió. La resta de la franja horària també es podria omplir amb continguts d'altres xarxes de televisions.

En la presentació d'ahir es va donar a conèixer que la seu del Consorci serà la seu del Consell Comarcal a Reus. Borràs va explicar que no serà necessari tenir un plató central, és a dir que cada televisió emetrà els seus continguts des dels seus propis estudis.

Per altra banda cal destacar que tant el representant de l'Ajuntament de Riudoms -Ramon Margalef- com el representant de l'Ajuntament de Mont-roig -Jaume Sancho- van coincidir en què els dos municipis estan treballant per disposar d'equipaments televisius.

Josep Masdeu, representant del Consell Comarcal va recalcar que la funció del Consell Comarcal dins el Consorci és fer arribar a tots els municipis del Baix Camp i Priorat la televisió pública digital. Segons Masdeu aquesta és una de les principals característiques que diferència la TDCAMP, dels canals privats de la televisió digital a la zona, que poden tenir com a prioritat altres interessos.

TV Cambrils

Pel que fa al futur de TV Cambrils Benaiges va explicar que de moment s'està treballant en la posada en marxa de la televisió perquè es puguin reanudar les emissions que es van estrenar per la Fira, de cara a les festes de Nadal. De moment, recordem, la setmana passada, l'Ajuntament va signar un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de la Selva del Camp, perquè elabori un projecte global de la posada en marxa de TV Cambrils, que definirà l'adequació dels espais, els equipaments necessaris, el sistema de gestió i els recursos humans.

Comenta aquest article