Informació general

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, presideix un acte de la campanya "L'Esquerra t'escolta" a Riudoms

Per Lluís Rovira i Barenys



Josep-Lluís Carod-Rovira acompanyat de diferents membres del partit, dissabte passat a Riudoms
240 persones van assistir, el passat dissabte a la nit, a Riudoms, a un sopar que formava part dels darrers actes de la campanya "L'Esquerra t'escolta" que des de fa més de dos mesos ERC ha portat a terme per tota la geografia catalana. El mateix dissabte estava previst fer un esmorzar a Cambrils dins d'aquesta campanya però es va haver de suspendre per la celebració, el mateix matí, del Consell Nacional d'ERC. És per això que el nombre de cambrilencs desplaçats a Riudoms va ser força elevat.

L'acte, presidit per Josep-Lluís Carod-Rovira, president d'ERC, va comptar amb la presència d'Ernest Benach –president del Parlament de Catalunya–, Lluís Aragonès –senador d'ERC–, Josep Bargalló –exconseller primer–, Marta Cid –exconsellera d'Ensenyament– i Rafel Niubó –exsecretari d'Esports–. Els regidors d'ERC a Cambrils Joan Recasens i Jordi Savall també van ser presents a la trobada així com una nodrida representació de militants i gent de la societat civil cambrilenca.

ERC ha fet aquests actes de precampanya amb la intenció que tant els militants com persones alienes al partit republicà aportin les seves idees i propostes. En el sopar la gent s'asseu en taules d'entre 10 i 15 persones. Les seves aportacions les fa un responsable del partit que posteriorment les exposa públicament. Tots els actes d'aquesta campanya han estat presidits per Josep-Lluís Carod-Rovira o bé per Joan Puigcercós i se n'han fet uns 300 a tot Catalunya.

Mancances de l'Estatut

Josep-Lluís Carod-Rovira va fer un parlament com a cloenda de l'acte. Entre d'altres aspectes, el president d'ERC va justificar el vot d'ERC a l'Estatut. Per una banda va fer referència a una frase de l'expresident Pujol, que després del referèndum va manifestar que "els catalans ens hem mirat al mirall i no ens hem agradat" per afegir que, de moment, l'Estatut ja ha mostrat les seves mancances en diferents àmbits, "ho vam poder veure amb la crisi de l'aeroport del Prat aquest estiu, on cap dirigent del govern català va sortir a dir res; ho hem vist en el tema de les adopcions d'infants al Congo, on l'embaixada espanyola ha posat traves a les adopcions de nens i nenes per part de famílies catalanes, i ho estem veient ara en els pressupostos de l'estat destinats a inversions a Catalunya", va manifestar el president d'ERC.

Comenta aquest article