L'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran a Cambrils compleix 20 anys
![]() |
Lluís Abella, regidor de Cultura; Lluís Àlvarez, president de l'Aula de la Gent Gran i Jordi Tous, vicerector de la URV en l'acte d'inauguració del curs 2017-2018, aquest passat dimecres a la tarda |
Aquest passat dimecres a la tarda s'inaugurava, a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran, el nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran de Cambrils vinculada a la Universitat Rovira i Virgili. Un curs que compleix 20 anys d'ençà de la seva posada en marxa l'any 1997. L'acte d'inauguració va anar a càrrec de l'actual president de l'Aula de Gent Gran Lluís Álvarez, el vicerector de la URV Jordi Tous i el regidor de Cultura, Lluís Abella.
En la seva presentació, Lluís Álvarez va explicar que "l'Aula de Gent Gran va néixer de la necessitat manifesta d'un grup de persones que volien aprendre alguna cosa més". De fet, aquest primer grup que va posar en marxa aquesta iniciativa estava format per unes 9 persones i, actualment, ja en són uns 140 usuaris. Segons va explicar el president de l'Aula, "les aules es van crear cap a l'any 1977-78 a França i no van arribar a Catalunya fins als anys 80. Actualment n'hi ha una vuitantena arreu de Catalunya, 25 de les quals estan repartides per la demarcació tarragonina". Durant aquests 20 anys, tal com va apuntar Álvarez, "hem funcionat molt bé gràcies a l'aixopluc de la URV i al suport dels diferents governs de l'Ajuntament de Cambrils". Pel que fa a la programació de les activitats, Álvarez va comentar que des de les diferents juntes les anteriors van ser presidides per Montserrat Massagué i Josep M. Vallès, "sempre hem estat amatents a les peticions i als gustos dels usuaris", fent unes programacions atractives i variades amb tot tipus de temàtiques.
Com a acte especial per celebrar aquest 20è aniversari, segons va explicar a revistacambrils.cat, està previst fer una exposició fotogràfica amb un recull d'imatges de les activitats que s'han fet al llarg d'aquests 20 anys.
Jordi Tous: "Aquest és un producte que hem d'oferir des de la universitat"
Per la seva part, el vicerector de la URV Jordi Tous va explicar que els objectius d'aquestes aules sènior són: "arribar al màxim de persones que tenen aquesta necessitat de coneixement i d'activitats formatives; fomentar internet perquè tot plegat és una gran xarxa; l'aprenentatge d'idiomes i l'expansió amb una bona tria de recursos i més plataformes. Aquest és un producte que hem d'oferir des de la universitat per rendir comptes i per responsabilitat social". Per cloure el torn de parlaments, el regidor Lluís Abella va encoratjar a tots els alumnes a continuar endavant i a seguir aprenent.
Quim Nin parla sobre "El món que ve i el món que marxa"
En la conferència inaugural es va comptar amb la presència del secretari de Presidència del Govern de la Generalitat Quim Nin qui va oferir una xerrada titulada "El món que ve i el món que marxa". En les seves paraules, Nin es va referir a les noves tecnologies com internet o el fet de tenir el món a les mans gràcies als telèfons mòbils. Una revolució tecnològica constant que fa bellugar constantment un món que marxa i un altre que arriba. Va posar l'exemple de que actualment hi ha 7.300 milions de mòbils al món quan fa 30 anys pràcticament no n'hi havia cap. També va comentar d'altres aplicacions com Whatsapp amb 8 anys d'antiguitat o el cercador Google que té 19 anys d'existència i que ha reduït l'ús de les enciclopèdies de tota la vida.
![]() |
Quim Nin, secretari de Presidència de la Generalitat, va fer la conferència inaugural del curs |