Informació general

L'encartellada popular aplega unes 150 persones

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'encartellada a la tanca de la plaça del Pòsit, aquest passat dissabte a la tarda

Unes 150 persones es van aplegar, aquest passat dissabte a la tarda, al costat de l'estació del tren per tal d'iniciar una encartellada, promoguda per la Plataforma local pel referèndum i l'ANC local, que va culminar a la plaça del Pòsit. La concentració s'havia convocat a les 18 h. en aquest indret. La gent s'hi va presentar amb el material de propaganda portat de casa a favor del referèndum i amb crides a la democràcia. En alguns casos se l'havien imprès en el propi domicili i en d'altres l'havien fet imprimir en alguna copisteria. També hi havia representants dels partits polítics i de les entitats sobiranistes que donen suport al referèndum amb els cartells que han elaborat aquests partits i aquestes entitats per aquesta campanya.
L'encartellada es va iniciar pels voltants de l'estació del tren i va continuar sota la via del tren i a l'estació d'autobusos, en direcció port. La ruta va seguir fins a la plaça de mossèn Batalla i d'allí fins a la plaça de l'Església de Sant Pere per finalitzar a la plaça del Pòsit on es va empaperar la tanca que delimita la zona on s'ha de fer l'hotel. Com a cloenda, els assistents a l'encartellada van cantar els Segadors a la plaça del Pòsit.

L'encartellada va discórrer amb tota normalitat i sense cap incident. A tall d'anècdota cal destacar que un membre local de Societat Civil Catalana, aprofitant que la majoria de gent no el coneixia, es va posar entre el seguici i anava gravant l'encartellament amb el seu telèfon. Quan va ser descobert la gent li va dedicar un alegre "passiu bé fins l'any que ve" i aquesta persona va marxar. També van ser enxampats una parella que anava arrencant els cartells que tot just s'acabaven de col·locar. Cal dir que ahir diumenge, l'endemà de l'encartellada, es va poder comprovar com una part del material que s'havia col·locat el dia anterior s'havien arrencat. Ahir al vespre, a més, tal com es pot veure en un vídeo que circula per les xarxes socials, un parell de nens d'uns sis anys d'edat, a instàncies dels seus pares, es van dedicar a arrencar sistemàticament tots els cartells que van poder de la tanca del Pòsit. En un altre vídeo, que també circula per les xarxes socials, es veu com, més tard, quatre individus adults es dediquen a arrabassar tots els cartells de la tanca del Pòsit i fins i tot llencen els papers esquinçats a dins de la superfície on hi ha d'anar l'hotel. També es veu com un d'ells va proveït amb un pal.

Comenta aquest article