Cultura

La vil·la romana de la Llosa oferirà dissabte una jornada de portes obertes amb activitats gratuïtes

Per Redacció



Vista d'un dels sectors d'excavació de la vil·la romana de la Llosa
Per setè any consecutiu Cambrils serà un dels municipis catalans on se celebraran les Jornades Europees del Patrimoni. L'activitat es realitzarà durant els propers 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre a una cinquantena d'estats de tot Europa i està organitzada a Catalunya conjuntament per la Generalitat, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. Per això s'han organitzat arreu de la geografia catalana prop de 350 actes, entre exposicions, dansa, concerts, conferències o visites guiades, que es realitzaran durant els dies que duren les jornades.

Cambrils serà un dels gairebé 200 municipis catalans que organitzaran actes amb l’objectiu de promocionar el patrimoni. Per aquest motiu l’Ajuntament de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils han previst per al dissabte 30 de setembre una sèrie d’activitats de caràcter gratuït centrades a la vil·la romana de la Llosa. En concret s’ha programat una jornada de portes obertes que permetrà la visita lliure del jaciment entre les 10 i les 13.30 hores i entre les 16 i 18 hores. A més, i dins del mateix horari, es realitzaran una sèrie de visites guiades a les hores en punt amb els arqueòlegs responsables de les intervencions al jaciment. Finalment també s’ha previst realitzar tallers didàctics per als nens que visitin la vil·la i així acostar-los a conèixer la cultura i l’època romana. Per dur endavant aquest programa es compta amb la col·laboració de l’empresa Codex.

Cal recordar que la vil·la romana de la Llosa és un dels jaciments més importants de l’entorn de Tarraco, per ara obert a les visites amb grup prèvia concertació. A més, els continus treballs d'excavació han donat abundant informació arqueològica i històrica d'aquest jaciment en el període comprès entre els segles I aC i VI dC. Les excavacions continuen any rere any i els resultats s'exposen al Museu Molí de les Tres Eres, seu principal del Museu d’Història de Cambrils.

Comenta aquest article