Informació general

Uns 50 cotxes participaran aquest cap de setmana en el I Ral·li de Clàssics Esportius de Cambrils

Per Judit Pinazo



Anna López i Robert Benaiges, acompanyats per representants  de l'Escuderia Costa Daurada davant de dos dels vehicles participants
Aquest cap de setmana Cambrils acollirà la primera edició del Ral·li de Clàssics Esportius organitzat per l'Escuderia Costa Daurada. En el ral·li està previst que hi participin uns 50 cotxes clàssics esportius construïts entre els anys 1946 i 1981 i distribuïts en tres categories segons l'antiguitat. Així doncs, el ral·li tindrà un guanyador per cada una de les categories. Està previst, tal i com explicava ahir en roda de premsa un dels representants de l'Escuderia Costa Daurada –Josep Masdeu– que en el ral·li hi participi gent d'arreu de Catalunya, Andorra i alguns pilots de València. L'Escuderia Costa Daurada ha organitzat entre d'altres el Ral·li de Catalunya, prova puntuable per al Campionat Mundial de Ral·li, el Ral·li de Salou, el Ral·li de Tarragona o el Ral·li Clàssic Tarragona que des de fa tres anys se celebra a Valls.

El Ral·li de Clàssics Esportius es durà a terme en dues etapes. La primera d'elles s'iniciarà dissabte 30 de setembre, a les 11 del matí, a la plaça de l'Ajuntament de Cambrils i finalitzarà a les set de la tarda a la plaça del Pòsit, on s'hi deixaran els cotxes exposats fins a l'endemà. Diumenge la sortida serà des de la plaça del Pòsit a les 10 del matí i finalitzarà en el mateix punt al migdia. Després d'un dinar per als participants, es farà l'entrega de premis.

El recorregut

El recorregut, per tal d'evitar trampes, tal i com explicava Masdeu, no es donarà a conèixer als pilots fins al moment de la sortida. Tot i que es manté en secret, se sap que en la primera etapa es farà una parada en un circuit de karts de Móra d'Ebre i que alguns trams del ral·li passaran per punts per on passa el Campionat Mundial de Ral·lis. Els pilots participants recorreran aproximadament uns 500 quilòmetres durant el cap de setmana. Segons Masdeu el principal protagonista del ral·li no és la velocitat, ja que durant tot el recorregut s'ha de mantenir una mitjana de velocitat de 50 km/h, "així evitem que la gent faci el boig".

Tal i com va explicar ahir en roda de premsa la regidora de Turisme –Anna López– al ser una prova de dos dies permetrà als participants conèixer més i millor el municipi. Per la seva banda, l'alcalde –Robert Benaiges– va mostrar la seva voluntat per tal que el certamen tingui una continuïtat".

Entre els cotxes que participaran en el ral·li, Masdeu assegura que hi ha relíquies, com per exemple un Porsche 356 de l'any 1962, el més antic del ral·li. També es podran veure altres esportius clàssics com l'Alfa Romeo Giulia GT de l'any 1967 o l'Alfa Romeo Spider Veloce 2000 de l'any 1972.

Comenta aquest article