Informació general

L'alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana protagonitzen una picabaralla en el ple d'ahir al vespre

Per Lluís Rovira i Barenys



Robert Benaiges i Jordi Savall, en un moment del ple que es va celebrar ahir al vespre
Dos membres de l'equip de govern –l'alcalde, Robert Benaiges (PSC), i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Savall (ERC)– van protagonitzar un episodi carregat de tensió en el ple d'ahir al vespre. Tot va començar quan Jordi Savall, en el punt de l'ordre del dia corresponent als precs i preguntes, va demanar la paraula per parlar dels fets ocorreguts el passat 15 d'agost amb motiu de la gravació a Cambrils del programa Cantamania. Jordi Savall va dir que volia parlar perquè "creia que era una cosa de ple" i que creia que s'havia d'haver debatut al ple i no als mitjans de comunicació com havia fet el grup municipal de la PLIC. L'alcalde el va tallar i li va dir que "no és el ple el lloc de discussions respecte a declaracions d'uns i dels altres". Savall va insistir i va dir que volia deixar clars els fets ocorreguts aquell dia. L'alcalde li va respondre que els hi deixés clars, després, al senyor Martí o que fes una roda de premsa per explicar-ho i va tornar a dir: "el ple no és el lloc per discutir aquests temes i per tant no vull que faci aquesta declaració".

Jordi Savall va continuar insistint en voler fer la seva intervenció i l'alcalde va tornar a repetir els seus arguments en el sentit que convoqués una roda de premsa "i no en el plenari, si us plau, que el plenari serveix per a d'altres coses i no perquè ens discutim entre nosaltres del que has dit i del que has deixat de dir". Savall va insistir una vegada més, "van haver uns fets molt greus, a mi m'han acusat uns regidors que no van intervenir en aquests fets i jo vull posar les coses clares de com van anar aquests fets". De nou l'alcalde va dir que el plenari no era el lloc de fer això. Arribats a aquest punt Savall li va dir a l'alcalde "jo crec senyor alcalde que està perdent el nord i perdoni que li digui així". L'alcalde va contestar "molt bé, moltes gràcies senyor regidor".

Reglament d'intervencions al ple

A continuació l'alcalde va demanar si hi havia una altra intervenció i el regidor de Seguretat Ciutadana va dir que volia fer la mateixa intervenció una altra vegada i l'alcalde va respondre amb un "no, no pot ser". Savall va contestar, "doncs llavors tallim el micro".

Moments més tard Jordi Savall va tornar a intervenir i va dir: "com que se m'ha negat la paraula, voldria que es creés un reglament que regulés les intervencions de cada regidor als plens i si aquest reglament ha de fer constar el que pot dir cada regidor. Espero que abans que s'acabi la legislatura es creï aquest reglament".

Aquest incident entre l'alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana va tenir lloc just després que l'alcalde tallés també una intervenció del regidor de CiU, Joan Estrada, que es referia a la discussió anterior sobre el tema de la sentència del Parc Samà.

Comenta aquest article