Informació general

La Televisió de Cambrils hauria d'estar en funcionament aquest Nadal, segons va afirmar ahir l'alcalde

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta, Salvador Matas, Robert Benaiges i Joan Recasens, ahir en roda de premsa
Ahir es va celebrar el ple ordinari municipal del mes de setembre, en el qual es van tractar 16 punts de l'ordre del dia, entre els quals hi destaquen el conveni amb l'Ajuntament de la Selva del Camp per a la posada en funcionament de l'emissora de televisió local de Cambrils. Segons va explicar l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– en la roda de premsa prèvia al ple, "hi ha un lligam de col·laboració amb l'Ajuntament de la Selva del Camp, per tal que ens elaborin el projecte global de la posada en marxa de Televisió de Cambrils, amb l'adequació dels espais, equipaments, sistema de gestió i recursos humans". Robert Benaiges va explicar que la decisió d'encarregar aquest projecte a l'Ajuntament de la Selva del Camp respon a les bones relacions establertes entre els dos consistoris. Segons Benaiges "des de la creació del Consorci del Camp, hi treballem de manera molt estreta, utilitzem la seva freqüència i creiem que tenen els coneixements suficients per elaborar aquest projecte". Segons va explicar l'alcalde de Cambrils, un cop estigui enllestit, "al Nadal, Televisió de Cambrils hauria d'estar en funcionament".

En el ple també es va ratificar la designació dels representants de l'Ajuntament de Cambrils en el Consorci TDCAMP (Televisió Digital del Camp), que són l'alcalde de Cambrils -Robert Benaiges- i la regidora de Cultura -Neli Queral- i que s'ha de constituir properament; i la modificació dels estatuts de Ràdio Cambrils per adequar-los a nova etapa amb la creació de Televisió de Cambrils.

Jutge de pau substitut

Un altre dels punts que es van acordar en el ple d'ahir va ser el nomenament del nou jutge de pau substitut, que serà Joan Pedrell Font. Recordem que en el passat ple ordinari del mes de març Àngel Díaz va ser nomenat nou jutge de pau, en substitució de Francesc Masdeu –que portava 10 anys en el càrrec– i Eva Palacios jutgessa de pau substituta. Segons va explicar ahir Robert Benaiges, Eva Palacios va renunciar al càrrec per motius personals i es va obrir una nova convocatòria. Robert Benaiges va destacar que la persona escollida "és la que considerem més idònia, coneguda i coneixedora de Cambrils".

Conveni de col·laboració per al Projecte d'intervenció integral del Barri Antic

El regidor de Participació Ciutadana –Salvador Matas– va presentar en el ple els diferents instruments jurídics necessaris per posar en marxa aquest projecte: el conveni de col·laboració entre el Departament de Política Territorial i l'Ajuntament de Cambrils per desenvolupar el projecte de rehabilitació integral; la graella que estableix les quatre anualitats en què tindrà vigència aquesta subvenció, amb cadascuna de les despeses, i l'establiment temporal de prop de 50 projectes articulats en el projecte. També es va presentar el comitè d'avaluació i seguiment que estarà format per dos representants del Departament de Política Territorial i Obra Pública de la Generalitat, cinc representants d'organismes de l'administració amb presència en el territori, representants de l'Ajuntament de Cambrils –Robert Benaiges, Joan Recasens, Salvador Matas i dos tècnics municipals– i cinc representants de les cinc associacions que formen part del Consell del Barri Antic –Associació de Veïns El Portal, l'entitat comercial Vilacentre, la Colla Gegantera Tota l'Endenga, la Congregació de la Sang i l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle–.

Altres temes que es van tractar van ser l'aprovació del préstec de l'Institut Català de Finances destinat a l'obra de l'auditori, projecte que serà presentat en el plenari del proper mes, i l'acceptació de la cessió del tram de la carretera TV-3147 entre Cambrils i Salou –avinguda de la Diputació–, que passa de mans de la Diputació de Tarragona a ser competència de l'Ajuntament de Cambrils, un cop s'hagin acabat els arranjaments.

Comenta aquest article