Informació general

L'Ajuntament encarrega un estudi per regular la col·locació d'antenes de telefonia mòbil al municipi

Per Judit Pinazo



Una de les antenes de telefonia mòbil que hi ha  al  municipi
L'Ajuntament de Cambrils ha signat recentment un conveni amb l'empresa pública Localret, un consorci local per al desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies, perquè els assessori i faci una diagnosi de l'actual situació de les antenes de telefonia mòbil al municipi. Segons el regidor d'Urbanisme –Joan Recasens– l'estudi servirà per determinar quantes antenes de telefonia mòbil hi ha al municipi, on estan col·locades, determinar quins són els llocs més adients per col·locar-les o veure quines antenes es poden retirar. En definitiva, fer una ordenació de les antenes que hi ha actualment i determinar on s'han de col·locar les que es vulguin instal·lar en un futur.

Segons Recasens, els operadors de telefonia mòbil demanen constantment posar noves antenes al municipi i moltes vegades les mateixes operadores les col·loquen sense demanar permís. Habitualment es dirigeixen a una comunitat de veïns i arriben a un acord econòmic per poder col·locar-la. Un cop col·locada, és quan demanen permís a l'Ajuntament, però segons Recasens aquest no és el procediment adequat. Un dels motius principals de l'elevada demanda per col·locar antenes per part de les operadores és que col·locar aparells de més potència, que reduiria el nombre d'antenes, resulta molt car.

Un cop enllestit el projecte i elaborada l'ordenació correcta de les antenes, cada cop que una operadora sol·liciti posar una antena se li facilitarà la informació d'on l'ha de col·locar.

Per altra banda, segons Recasens, avui en dia encara no se sap del cert si les antenes de telefonia mòbil són perjudicials o no per a la salut. Aquest és un dels motius més pel qual l'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament va decidir demanar la diagnosi sobre aquesta temàtica. Segons Recasens, ha de ser l'Ajuntament qui ha de dir on interessa que les operadores col·loquin les antenes i no a la inversa, tant per una qüestió d'ordenació, com de sanitat.

Un altre dels objectius que es pretén és que les operadores es pugin posar d'acord en compartir una torre per col·locar-hi les antenes, per tal d'evitar la saturació d'atenes a les teulades. El projecte, segons Recasens, estarà enllestit en quatre mesos i compta amb un pressupost de 27.000 euros.

Comenta aquest article