Informació general

El grup municipal d'ICV presentarà una moció contra la instal·lació d'un magatzem nuclear a Vandellòs

Per Redacció

El grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Cambrils ha presentat una moció, que es debatrà en el ple municipal d'avui al vespre, en contra de la ubicació d'un magatzem temporal centralitzat o ATC (les sigles d'almacén temporal centralizado) en qualsevol municipi de les comarques del sud de Catalunya. La moció es presenta després que el passat 21 de desembre del 2004 la Ponència d'Energia del Congrés dels Diputats aprovés per unanimitat demanar al Govern de l'Estat que la gestió dels residus radioactius d'alta intensitat procedents de les centrals nuclears espanyoles es gestionés a través d'un ATC, segons un comunicat emès per ICV.

Segons el comunicat s'ha prioritzat la construcció de l'ATC en municipis amb centrals nuclears o propers a aquestes instal·lacions, fet que converteix la província de Tarragona en una àrea d'influència més que potencial candidata a acollir un magatzem d'aquest tipus.

De moment, segons ICV, ja hi ha municipis que han mostrat la seva oposició a acollir l'ATC, com és el cas de Vandellòs - l'Hospitalet de l'Infant.

Segons ICV l'emplaçament d'una ATC suposaria un risc tant per a la població com per al medi ambient. Per aquest motiu proposarà en el ple d'avui l'adocpió d'algunes mesures. Per una banda, mostrar el suport d'ICV a la recent decisió del municipi de Vandellòs - l'Hospitalet de l'Infant de rebutjar la ubicació en el seu terme municipal de l'ATC, mostrar el seu desacord amb la possile ubicació de l'ATC en qualsevol municipi del sud de Catalunya i comunicar aquest acord a totes les parts implicades; grups polítics amb representació al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, al Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, a l'Empresa Nacional de Residus Radioactius SA (ENRESA), al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), a l'Agrupació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears, a la Diputació de Tarragona, als Consells Comarcals del Baix Camp, el Baix Ebre, el Priorat i la Ribera d'Ebre i a tots els Ajuntaments de la Ribera d'Ebre, el Baix Camp, el Baix Ebre i el Priorat.

Comenta aquest article