Societat

El grup musical D Guatekes roda el seu primer videoclip a les platges de Cambrils

Per Jordi Moreno

Els cambrilencs Aitor Alonso i Gonzalo Suárez formen el grup D Guatekes
Possiblement el nom del grup musical D Guatekes no us soni gaire, però segur que ben aviat aixecarà molta polseguera. Els cambrilencs Gonzalo Suárez i Aitor Alonso han dipositat molts esforços i il·lusions en un projecte que comença a donar el seus fruits. Entre altres coses, han signat un contracte de cinc anys amb la discogràfica Blanco y Negro, han rodat un videoclip en una platja de Cambrils i tenen editat i a la venda un single i un LP. La Revista va ser present durant el rodatge del videoclip d’una de les seves cançons, concretament una versió del “Me gustas mucho”. Per conèixer més detalls sobre la marxa d’aquesta formació hem entrevistat el Zalo i el Big.

Qui coneix en persona l’Aitor pot entendre perfectament el sobrenom de Big, és un home de pes sense complexos que afirma: “jo sempre faig la broma que faig 1,40 i peso 50 quilos”. El Zalo, de petit, va fer solfeig i piano, actualment utilitza el seu ordinador personal i un teclat per composar els temes del grup. A les actuacions, els acompanyen un trompetista, un saxo i un guitarrista: el Daniel Morell –conegut com Danny Moretti–, el Sergio Alonso i el Viram, que ha deixat el grup recentment. El Zalo s’encarrega dels teclats mentre que el Big aporta la seva poderosa veu com a solista. En algunes cançons canten els dos intentant alternar-se.

Quan els preguntem com defineixen el seu estil de musica ens responen, “és una fusió cachonda de temes antics amb ritmes ska, reaggy i dance. A les nostres cançons hi podem trobar tots aquells ritmes que serveixen per fer farra, en poques paraules és música per anar de festa. Fem un còctel que diverteixi la gent i l’animi a ballar”.

Operación Triunfo, el seu major entrebanc

Tot va començar farà cosa de quatre anys, el Big era client habitual del conegut pub cambrilenc Roxy que regenta el Zalo prop de la platja del Regueral. Aleshores, el Zalo va sentir cantar el Big alguns dels temes pachangueros que punxava en aquest local i li va proposar formar grup i ser solista d’una vella cançó d’Speedy Gonzalez. Van gravar un single amb la discogràfica Tempo Music que fins i tot va formar part d’una recopilació. D’aquesta primera experiència, temps després, el Zalo va proposar tornar a formar grup amb el Big aprofitant unes cançons versionades que tenia composades. Aleshores el Gonzalo també formava part d’un grup de música dance juntament amb el finalista d’Operación Triunfo Marcos Elis. El seu agent artístic va recomanar-los que el tercer single el gravessin amb un productor independent. Durant les converses inicials per gravar el single, el Gonzalo va parlar-li sobre el projecte D Guatekes i la idea va agradar, però a causa del ressò de la primera edició d’Operación Triunfo no hi havia una finestra on poder promocionar el grup i van marxar de Vale Music per anar a vendre la idea a la productora Blanco y Negro, amb la qual van firmar un contracte en exclusiva com a nous artistes d’aquesta firma.

Segons Gonzalo, “la discogràfica ens va dir que teníem un lloc quan encara no havien sortit els discos dels cantants de la primera edició d’OT, però la gran repercussió del CD del David Bisbal, va aturar el llançament del nostre projecte, llavors ens van dir que s’havia de buscar el moment oportú ja que es tractava d’un producte estiuenc”.

Moments de la gravació el passat estiu del videoclip del grup D Guatekes

§ Gravació del seu videoclip en una platja de Cambrils§

Malgrat els entrebancs que anava sofrint el projecte D Guatekes, la discogràfica Blanco y Negro va rodar i produir el videoclip del grup en una platja propera al complex hoteler de la Dorada. El rodatge va durar un dia sencer i va ser necessari un gran desplegament tècnic i humà. El videoclip pertany al single “Me gustas mucho” i en ell podem veure als cantants Zalo i Big, en clau d’humor, perseguint dues noies de molt bon veure per la platja. L’acció acaba de nit en un concert en què els cantants aconsegueixen seduir-les. En algunes escenes hi van arribar a participar un centenar d’extres, la majoria cambrilencs clients del pub Roxy.

El videoclip està completament editat, però encara no s’ha exhibit de manera comercial. Val a dir, però, que alguns fragments van aparèixer a la promoció que la discogràfica va fer per televisió del seu LP durant la segona quinzena d’agost. L’Aitor ens comenta “el videoclip es va acabar de gravar a finals de juny i l’edició va durar tot l’agost, llavors l’estiu ja se’ns havia tirat a sobre i era molt difícil fer la promoció d’un producte que era bàsicament estival”. El llançament del CD D Guatekes es va fer a un preu especial de 6 euros i conté 10 versions de cançons populars com “Loco, casi loco”, “Vivo cantando”, “Superman”, “La vida sigue igual” i “El Carnaval”. Per a la seva edició, van ser necessaris 15 dies de gravació als estudis de Barcelona Nautilus i la presentació oficial va tindre lloc a la discoteca de Sabadell Nyap Buf.

§ Nous projectes en cartera fins arribar a Setmana Santa§

D Guatekes té previst tornar a la càrrega la propera Setmana Santa. Malgrat l’espera, els ànims no decauen i recentment han gravat una actuació a Molins de Rei que els pot obrir les portes al programa de televisió Crónicas Marcianas. També estan preparant cançons per a un possible segon LP amb temes propis. Davant aquest estira i arronsa, l’Aitor afirma “hi ha dies que sembla que tot tira cap endavant, però després el tema s’atura; és com una muntanya russa i al final prens la determinació de prendre-t’ho amb molta filosofia”. Recentment han invertit per crear un petit estudi on graven les seves pròpies maquetes. També tenen programats diversos bolos abans que acabi l’any.

Comenta aquest article