Societat

Emotiu homenatge a M. Dolors Medina

Per Josep Maria Ferrando

Rafel Ribó en la seva intervenció en l’homenatge
La sala de plens de l’Ajuntament es va quedar petita el passat 23 de novembre per retre homenatge a l’exregidora cambrilenca M. Dolors Medina, que va morir el 27 de maig d’enguany a causa d’un accident de trànsit. En un ambient de respecte i dolor, i amb la presència dels seus familiars més propers, amics i companys de M. Dolors Medina van recordar els moments i experiències que havien viscut amb ella, tan en l’àmbit polític com en el personal.

Salvador Matas i Ramon Garcia Mateos van ser els que van donar la paraula als participants a l’homenatge, alhora que recordaven la intensa biografia de la regidora. El primer en prendre la paraula va ser l’alcalde, Joan Serra, que va recordar la seva etapa al costat de M. Dolors Medina a l’Ajuntament. A continuació van intervenir la diputada de IC-V Dolors Comas, Sònia Gómez –que va llegir un text de Neus Medina, germana de l’exregidora, també present a l’acte–, Dolors Buil –que la va conèixer quan va posar en funcionament la llar d’infants Tabalets–, Paco Fernández –company de partit local–, Joan Mas –que va recordar que va ser la primera regidora cambrilenca–, Neus Bosquet –també exregidora–, Joan Viña –company de feina al CEPROM– i en darrer lloc Rafel Ribó –president d’IC-V–. A continuació Ramon Garcia Mateos va llegir un poema, i després es va poder escoltar una cançó gravada pel seu fill, Manuel León, amb el grup Los Goliardos. En finalitzar l’acte, Salvador Matas en nom dels assistents va demanar que es posi el nom de la regidora a una via pública o a una instal·lació municipal.

M. Dolors Medina va ser escollida regidora l’any 1983 com a cap de llista del PSUC amb el qual va entrar a l’equip de govern amb l’alcalde socialista Joan Mas. L’any 1987 es va presentar per UMT, però no va obtenir representació. A les eleccions de 1991 i 1995 va aconseguir representació dues vegades a la llista d’IC-V, quedant-se a l’oposició. L’any 1996 va deixar la política municipal per motius professionals i va donar el relleu a Salvador Matas.

Comenta aquest article