Cultura

Yolanda Cotonat: "M'inspira fer imatges que m'aporten benestar: persones, coses i moments"

Per Berta Ruiz

Yolanda Cotonat, ahir a l'Espai el Pati, al costat de dues de les seves obres exposades

A l'Espai el Pati s'inaugurava, ahir al vespre, l'exposició de pintura titulada "Persones, coses, moments..." de Yolanda Cotonat. Es tracta d'una mostra pictòrica que plasma imatges que aporten emocions positives, serenitat, tendresa, pau, alegria tant de persones com de coses i moments. Tal com defineix la mateixa autora, "si som capaços de trobar la bellesa en el dia a dia, un gest, una mirada, una rialla, qualsevol objecte quotidià en el que de vegades no ens fixem, també sabrem trobar petits moments de goig que ens aportaran felicitat".

En la seva primera exposició a Cambrils i també a la província de Tarragona, aquesta artista lleidatana ha volgut portar molt material divers per mostrar la seva obra i el seu ventall de tècniques. En total són 40 quadres que mostren: "persones, perquè m'agrada molt el retrat –sobretot el retrat ètnic i els retrats per encàrrec–. Són cares i expressions que a mi em diuen alguna cosa, que m'aporten benestar. Per altra banda, també pinto coses, basant-me en la seva bellesa que sovint no observem o no ens hi fixem. També m'inspira fer imatges que m'aporten benestar, és a dir, moments que viuen les persones –com una mare amb el seu fill– o que demostren alguna sensació. Jo intento transmetre totes aquestes sensacions al gent", ha explicat a revistacambrils.cat.

Pel que fa a la tècnica, Yolanda Cotonat fa ús, majoritàriament, de la pintura a l'oli, pastel i també algun retrat amb llapis, grafit i sanguina. A Cambrils exposa aquest ventall de tècniques i d'obres, perquè es dedica a fer treballs per encàrrec. "He fet una mica de recull del que tenia per mostrar les diferents tècniques que jo puc oferir per si a algú li interessa. Vull donar a conèixer el ventall que jo toco" ha comentat. Yolanda Cotonat es dedica professionalment a la pintura, com a pintora i també com a professora d'aquest art. Per a contactar amb l'artista disposa d'una pàgina web www.ycotonat@blogsport.com o bé a través del correu electrònic ycotonat@gmail.com.

Comenta aquest article