Informació general

El Patronat de Turisme cambrilenc és guardonat per la Diputació de Tarragona

Per Lluís Rovira i Barenys, Josep Maria Ferrando

Multitudinari sopar de la Nit del Turisme organitzat per la Diputació de Tarragona
El Patronat Municipal de Turisme de Cambrils ha estat guardonat, per segon any consecutiu, amb el premi Jordi Cartanyà que entrega la Diputació de Tarragona. Aquest guardó reconeix el treball relacionat amb la promoció turística de la població. En aquest cas s’ha premiat la campanya “Cambrils cap de setmana”. L’any passat el premi va recaure en la guia professional que havia elaborat, també, el Patronat de Turisme de Cambrils. Un any més, el sopar va estar elaborat i servit pels alumnes de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils, que va mobilitzar, per a aquest sopar, al voltant de 300 persones.

Nit del Turisme

L’acte d’entrega va tenir lloc en el marc de la Nit del Turisme de la Costa Daurada que es va celebrar el passat 20 de novembre a la Cantina d’Universal Studios Port Aventura. Aquest sopar, que serveix per tancar oficialment la temporada turística, va reunir més de 600 persones amb una àmplia representació pública i privada del sector turístic de les nostres comarques. La Nit del Turisme d’enguany va estar presidida pel conseller en cap –Artur Mas–, pel flamant conseller del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, –Antoni Fernández Teixidó–, pel president de la Diputació de Tarragona –Josep Mariné– i pel director general de Turisme de la Generalitat, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Perpinyà, el director de Turisme del Govern andorrà i els alcaldes de les poblacions turístiques de la demarcació.

Premis de la Generalitat

Turisme de Catalunya va aprofitar l’ocasió per lliurar els Premis de Turisme a les empreses del sector turístic de la demarcació de Tarragona. Aquest és el primer any que s’entreguen aquests premis en aquesta vetllada. Per una banda, es va fer l’entrega de les Medalles del Turisme de Catalunya 2002, que van correspondre a Joan 
Joan Serra recull el premi otorgat al Patronat de Turisme
Armengol i Ribas –conseller delegat de Termes Montbrió–, Paul Herber –president-director general de l’empresa Siesta Internacional Holidays– i Félix Llovell i Fortuny –per la seva tasca periodística de foment del turisme–. També es van lliurar els Diplomes del Turisme de Catalunya 2002, que van recaure en el restaurant Pepo –de Benifallet–, el restaurant Masia El Pla dels Catalans –de l’Aldea– i la residència-casa de pagès Sant Roc –d’Arnes–.

Els altres premis

El Patronat de Turisme de Cambrils va rebre un dels dos premis Jordi Cartanyà. L’altre va recaure en l’editorial Cossetània per l’edició de la guia Costa Daurada publicada dins la col·lecció Azimut. A més, es va lliurar el premi Costa Daurada de Turisme que es concedeix a aquella persona, entitat, institució o empresa que s’hagi destacat dins el sector turístic en general o de la Costa Daurada en particular i que enguany ha estat concedit a Keyth Pope, cap de contractació per a la península del tour operator TUI, el principal tour operator britànic i un dels més importants del món.

§ Xavier Martí, regidor de Turisme: “Els reconeixements són gratificants, ja que demostren que les coses s’estan fent b锧

Xavier Martí, regidor de Turisme, es mostrava satisfet d’haver rebut per segon any consecutiu el premi Jordi Cartanyà de la Diputació de Tarragona, “els reconeixements són gratificants, ja que demostren que les coses s’estan fent bé”, va manifestar. Martí també va destacar que la promoció “Cambrils cap de setmana” és important per la col·laboració que s’estableix entre l’empresariat i l’Ajuntament a l’hora de configurar aquesta proposta, “a les persones que s’acullen a aquesta promoció se’ls entrega, a l’hotel, el carnet de Cambrils cap de setmana. Amb aquest carnet tenen descomptes als restaurants i als comerços que estan dins el programa. També s’iclouen visites gratuïtes als museus i visites guiades al barri antic”.

Quatre premis importants

Martí també va remarcar que en el decurs d’aquesta legislatura la Regidoria de Turisme ha aconseguit quatre premis importants. Per una banda, hi ha hagut el reconeixement de la Creu Roja a les platges amb més cobertura de vigilància a nivell de Catalunya, entregat enguany durant l’acte de cloenda de platges de la Creu Roja a la nostra població. Per una altra banda, també s’ha aconseguit el premi de l’Skal Club al reconeixement de les instal·lacions a les platges, i els dos premis Jordi Cartanyà concedits per la Diputació de Tarragona. El regidor de Turisme va manifestar que aquests premis reconeixen la tasca de l’equip tècnic que treballa a la seva regidoria, “des del director fins a l’última informadora. Nosaltres ens vam marcar uns objectius de treball i, pel que es veu, els hem complert”. Xavier Martí també va explicar que Cambrils ja és un Municipi Turístic Sostenible, catalogació que s’ha fet des del Ministeri i que suposa establir unes línies estratègiques de cara a l’establiment d’un distintiu de qualitat. El Patronat de Turisme de Cambrils també és a punt de convertir-se en el primer patronat de turisme municipal en conseguir el certificat de qualitat ISO 9001/2001.

§ 450 persones van assistir a la segona edició del sopar de la FEHT§

El Fortí de la Reina va acollir el passat 25 d’octubre la segona edició del Sopar de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, que assoleix el seu segon any de vida amb un balanç força positiu. El seu president, Jaume Ferrer, va parlar de l’esforç que s’ha fet aquest any per consolidar la federació i els resultats que es comencen a obtindre. Al mateix temps va reiterar la voluntat de la federació de demanar a les administracions responsables un model clar de desenvolupament del sector per a tota la costa tarragonina, que prioritzi els interessos del turisme. Va incidir especialment en la millora de carències com la neteja, la seguretat ciutadana o la manca de places d’aparcament. Més de 450 persones van assistir a aquesta nova edició del sopar, que va comptar amb la presentació de Xavier Grasset, encarregat també d’amenitzar la nit amb un original vídeo en què parodiava diversos personatges turístics amb l’humor que el caracteritza.

Comenta aquest article