1.600 educadors de les 36 escoles Vedruna de Catalunya es donen cita a Tarragona per posar en marxa la Fundació Vedruna
![]() |
1.600 educadors de les escoles Vedruna de Catalunya es van donar cita al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, el passat divendres |
Amb el títol "Si anem junts és millor" es va posar en marxa aquest divendres 1 de setembre al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Després dun manifest institucional on feia memòria dels fets del 17 dagost succeïts a Cambrils i Barcelona, lalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros va donar la benvinguda a tots els assistents. Així mateix ho van fer la Germana General de la Congregació de les Carmelites Vedruna, Gna. Inés García i de la Presidenta del Patronat de la Fundació, Gna. Montserrat Espinalt que va centrar el sentit de la trobada. Els assistents a lacte els 1.600 educadors de les 36 escoles Vedruna de Catalunya, entre els quals hi van assistir professors del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils, van visualitzar el vídeo "Hem arribat fins aquí", que resumia el camí recorregut fet, al llarg de més de 190 anys per la Congregació i per les Escoles fins arribar al segle XXI. A lacte, també hi van assistir els responsables de la Fundació Escola Cristiana, lArquebisbe de Tarragona i representants del Departament dEnsenyament i dinstitucions educatives del país.
La matinal va continuar amb una exposició amb debat inclòs, impartida pel Dr. Miquel Martínez, de la Universitat de Barcelona, on exposava els sis eixos del projecte educatiu Vedruna (La persona, lEntorn, les actituds daprenentatge, les maneres daprendre i el moll de los) com a reptes educatius del segle XXI i que era comentat per exalumnes i mares i pares relacionats amb escoles Vedruna de Catalunya com la il·lustradora Pilarín Bayés, lex-jugador dHoquei Santi Carda, el periodista Arcadi Alibés, lactriu Mont Plans i les polítiques Marta Pascal i Marta Rovira. Les diferents intervencions van ser moderades per la comunicadora Elisabet Carnicé.
La idea de xarxa i de fer col·lectiu va ser reforçada al final del matí a través de la construcció de tres pilars construïts per les colles de castelleres de la ciutat de Tarragona: Colla dels Xiquert del Serrallo, la colla de Xiquets de Tarragona i la colla Jove de Tarragona.
Lema "Si anem junts és millor" de les 36 escoles Vedruna de Catalunya
La segona part de la trobada, a la tarda, es va dedicar a expressar en forma de cantada de Cançons i Poemes lexpressió "Si anem junts és millor" que va incloure lencesa simbòlica, per part dels Directors Generals de 36 llums, un per a cada escola, acompanyant al batec dun cor. La cantata estava pensada en relació a cançons i poemes relacionats en "fer camí" i en els seus reptes i dificultats i, finalment, en el convit a treballar junts com a col·lectiu descoles. Lacte es va cloure amb la intervenció de la Consellera dEnsenyament de la Generalitat de Catalunya Clara Ponsatí que va agrair la implicació de les escoles Vedruna i de la seva Fundació amb el compromís educatiu que tenen les nostres escoles amb leducació del país.
De forma festiva, la trobada es va tancar cantant junts la cançó lEscola, encarregada per la Fundació per expressar com i de quina manera es pot viure laplicació del projecte educatiu Vedruna. El desig del "Bon Curs" i lagraïment a lassistència a lacte va tancar la trobada, que simbolitza linici dun nou camí per a les 36 escoles Vedruna de Catalunya.
![]() |
Actuació castellera de les tres colles tarragonines |
![]() |
Imatge del debat que es va organitzar durant la jornada |