Societat

Els Xiquets de Cambrils descarreguen el 2 de 6 número 100 de la seva història

Per Alejandro Balaguer



Imatge d'arxiu de la diada castellera de Sant Jordi de l'any 1997
Els Xiquets de Cambrils van aconseguir descarregar el 2 de 6 número 100 de la seva història, el diumenge 13 d'agost, a la diada que van realitzar al carrer Doctor Robert de la Bisbal del Penedès. La colla que vesteix camisa bordeus va descarregar aquest castell en 80 ocasions a la seva primera etapa mentre que a l'etapa actual l'ha assolit en 20 més.
 
Durant la primera etapa, la colla va estar activa des del 1993 fins al 2001, on va aconseguir sovintejar els castells de 7. El seu millor castell va ser el 4 de 7 amb l'agulla, que va aconseguir descarregar en dues ocasions i carregar en dues més. També va aconseguir carregar el 3 de 7 amb l'agulla. El primer 2 de 6 que van descarregar a la seva història va ser el 26 de juny del 1994 a la diada de Sant Pere a Cambrils. Abans d'aquesta fita l'havien portat a plaça 4 vegades sense èxit.
 
L'any 2013 es van refundar i ja sumen la seva quarta temporada. En aquesta etapa actual, el van aconseguir descarregar al primer intent a Cambrils a la diada de Festa Major el 7 de setembre del 2014. Després de patir alguna caiguda durant aquell any i al 2015, el 2 de 6 assolit aquest diumenge suposa el 17è descarregat de manera consecutiva.
 
Els Xiquets de Cambrils preparen una diada de Festa Major de màxims
 
El proper diumenge 3 de setembre se celebrarà la diada de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí a la plaça de la Vila de Cambrils a les 18h. La diada comptarà amb la presència dels cambrilencs, dels Xiquets de Reus i dels Xiquets del Serrallo. Els de la camisa bordeus tenen com a objectiu fer la seva millor diada des de la refundació i per tal de preparar la diada faran assaig dimecres i divendres a les 20.30h i les 22h, respectivament, al Centre Cultural. A més a més, el divendres actuaran al Pregó de Festa Major a les 20.30h a la plaça de l'Ajuntament juntament amb les altres entitats festives de Cambrils.

Comenta aquest article