Cultura

Adrià Triviño (actor): "El meu objectiu és que qui em ve a veure surti diferent de com ha entrat"

Per Patrícia Muñoz

El cambrilenc Adrià Triviño està actuant en obres de microteatre i ha interpretat en diferents pel·lícules. La darrera s'estrena a mitjans de setembre

El microteatre juga amb el número quinze. És un concepte innovador que pretén apropar el teatre a la gent amb obres curtes i dinàmiques: són de quinze minuts i hi ha, com a màxim, quinze espectadors a la sala. A Barcelona hi ha un teatre, el Microteatre Barcelona, que es dedica exclusivament a aquest tipus d’obres. I l’Adrià Triviño, un jove actor cambrilenc, està actualment submergit en una d’aquestes obres.

Es tracta de la comèdia Assasins improvisats (de Joaquim Bundó). Va estrenar-se el dia 10 d’agost, i el podrem veure a les cartelleres fins el proper 3 de setembre. “La veritat és que va molt bé. Està tenint molt bona rebuda, i mira que l’agost sol ser un mes fluix”, explica Triviño. A ell li agrada el teatre perquè crea un “feedback instantani” amb l’espectador: “estàs molt a prop del públic i li crees una reacció, una emoció al moment. És com un viatge: comences d’una manera i acabes d’una altra. I aquest és el meu objectiu: que la persona que em ve a veure surti diferent de com ha entrat. Crear alguna aquí dins”, confessa Triviño mentre s’assenyala el pit.

El teatre li agrada perquè li permet expressar moltíssim. Però ara li agradaria experimentar més en cinema i en televisió. De fet, el proper 17 de setembre, s’estrenarà la pel•lícula on ell ha actuat: “El dulce sabor del limón”, un film del tarragoní David Aymerich en el que Triviño ha pogut compartir càmeres amb Elena Rivera -la Karina de la sèrie de TVE Cuéntame cómo pasó- i amb David Solans -el Bruno Bergeron a la sèrie de Tv3 Merlí-. “El David Solans és un gran actor. Ja vaig tenir el plaer de formar-me amb ell a l’acadèmia Nancy Tuñón, on vaig estar-hi quatre anys, i ara he tornat a tenir el plaer d’actuar amb ell”, detalla Triviño.

Aquesta pluja de projectes, però, no és fruit de l’atzar. “Has de picar moltes portes, i et diuen més no que sí. Per cada projecte que et surt, t’has de presentar a vint càstings. I fa més l’actitud amb què els busques que no pas el lloc on hagis estudiat”, aconsella Triviño a tots aquells qui vulguin dedicar-se al món de la interpretació.

Però el polifacetisme de Triviño no s’acaba en el cinema ni en la televisió. També ha treballat fent publicitat: ha sortit a l’anunci de Cacaolat, va aparèixer en el primer anunci de Tv3 de l’any i recentment també ha fet fotografies per la marca de cotxes Seat. No obstant això, Triviño confessa que la publicitat no és el que més li “apassiona”.

La faceta musical
Deixant les càmeres a banda, Triviño també forma part de Zero, un grup de música d’aquí Cambrils. Ell n’és el cantant i escriu les lletres de les cançons. Triviño explica que el grup, a dia d’avui, està en stand by però que segueixen treballant. “Volem fer un canvi perquè ens hem fet grans. Fins ara fèiem covers de cançons. Ara volem expressar emocions amb les cançons, per això estem escrivint les nostres pròpies lletres, que ben aviat sortiran a la llum. I ja si ajuntem música i bones amistats, tot arriba a bon port. L’hem deixada una mica de banda -la música- perquè tots tenim projectes personals. Però un bon objectiu a partir d’ara seria dedicar-hi més temps. La música -diu Triviño- és com qualsevol altre art: una manera d’expressar sentiments. I tothom necessita expressar els seus sentiments”.


Comenta aquest article