Informació general

S'aprova la nova ordenança de l'Escola de Música amb els vots en contra de l'oposició

Per Cristina Sierra

Imatge de la façana de l'Escola Municipal de Música


El ple extraordinari celebrat el passat divendres va aprovar la nova ordenança fiscal de l'Escola Municipal de Música amb els vots en contra de l'oposició.  Recordem que amb aquesta mesura s'estableix que per accedir a alguna bonificació de les taxes no es tingui un habitatge amb un valor cadastral superior als 66.000 euros, un fet que va ser durament criticat pels membres de l'oposició, que van assegurar que la norma afectava 26 famílies.

El regidor d'Ensenyament -Alejandro García- va apuntar que només s'havia rebut una al·legació que s'havia desestimat i que els informes que havien fet els tècnics estimaven una previsió de 193.000 d'ingressos amb la nova taxa, el que suposava el 21% del cost de l'escola. "Amb aquestes modificacions es busquen ampliar el nombre de beneficiaris. Són 320 matrícules, el 60%, que rebran algun tipus de bonificació", va justificar.

Ivan Sanz: "No podem entendre que a una família monoparental o nombrosa, per tenir una llar, se li tregui la bonificació"

El primer en obrir el torn de debat va ser el regidor de l'Assemblea de Cambrils, Ivan Sanz, que va manifestar que amb la nova llei "estan dient a les famílies que no poden gaudir d'una bonificació social. No podem entendre que a una família monoparental o nombrosa, per tenir una llar, se li tregui la bonificació. No entenem aquesta reducció (...) Creiem que reduir el deute serà el seu objectiu de mandat".

Per la seva banda, el regidor de Ciutadans, Imanol Rico va assegurar que hi havien famílies que ja se'ls hi havia cobrat la taxa "que no està aprovada oficialment ni publicada al BOP (Butlletí Oficial de la Província de Tarragona)", un fet que va ser negat per García. El regidor del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, també va intervenir afirmant que "no era la millor manera ni el moment" d'aplicar aquesta mesura.  "És la culminació d'un procés global de la gestió de l'Escola de Música, que en els darrers anys ha viscut diversos canvis", apuntava.  

Alejandro García: "Buscàvem bonificar a aquelles persones que realment ho necessiten"

El regidor d'Ensenyament va respondre a l'oposició ratificant que el que buscava el govern amb la modificació era "obrir tots els estudis a la ciutadania. Buscàvem bonificar a aquelles persones que realment ho necessiten i no assoleixen la renda mínima". García també va voler deixar clar que "en cap moment" s'ha volgut castigar a les 26 famílies que s'han quedat sense bonificació per tenir un habitatge amb un valor cadastral superior als 66.000 euros. "Hem passat de 185 a 217 famílies bonificades, l'any passat eren 186. A mida que va avançant el curs el cost és més elevat", va dir García, que també va afegir que entenia que aquesta mesura havia sigut un "èxit" per haver pogut arribar a famílies que abans no estaven bonificades.

En el torn de rèplica, Ivan Sanz es va mostrar molt dur amb García, assegurant que "és una mostra de la seva incompetència. Si tingués sensibilitat social inclouria aquestes 26 famílies". El regidor d'AdC va afirmar que la rebaixa de les taxes "és una fa·làcia" i va negar que el 85% de les llars estiguessin per sota del valor cadastral.

40 alumnes més que el curs anterior

Abans de la votació, el regidor d'Ensenyament va replicar les paraules de Sanz. "Li agraeixo les paraules d'incompetent, mentides i falta de professionalitat. Demanaria respecte perquè m'ha dit paraules molt grosses al ple i fora m'ha insultat a crits", va assegurar.

García es va mostrar satisfet amb els resultats que estava tenint la nova ordenança, apuntant que ja hi havien 360 alumnes apuntats, 40 més que el curs anterior. "No castiguem a les famílies per tenir un habitatge, no és un límit exclusiu ni molt menys", va concloure.

Finalment, el punt va ser aprovat amb els 11 vots a favor de l'equip de govern i els 10 vots en contra dels membres de l'oposició.

Comenta aquest article