Informació general

Salvador Matas i Ramon Garcia Mateos encapçalaran la llista d’IC-V “Volem un govern d’esquerres plural ja que és l’única garantia de rellançar Cambrils cap el futur”

Per Lluís Rovira i Barenys

A dalt, Salvador Matas, a baix, Ramon Garcia Mateos
IC-V va ratificar Salvador Matas com a cap de llista i Ramon Garcia Mateos com a segon en l’assemblea que va celebrar la formació ecosocialista el passat 23 d’octubre. La de Salvador Matas ha estat l’única proposta per encapçalar la candidatura. L’elecció es va fer sense celebrar eleccions primàries internes. El fet de presentar conjuntament els dos primers de la llista electoral s’ha d’entendre, segons va manifestar Salvador Matas, “en el fet de voler resaltar el projecte d’equip d’IC-V. D’aquesta forma es reforça aquesta idea. Considerem que tindrem un increment important del nombre de regidors. Dos regidors els tindrem segurs i anem a buscar el tercer regidor”. Matas també va agrair la confiança dels companys del partit en aprovar la seva elecció, “ho considero un reconeixement a la feina que he fet”, va manifestar.

Govern d’esquerres

Salvador Matas va ser molt clar pel que fa a la intenció d’IC-V de cara a possibles pactes electorals, “volem un canvi a fons de l’equip de govern. Volem un govern d’esquerres plural, ja que és l’única garantia de rellançar Cambrils cap al futur. Hi ha hagut quatre anys de treball comú a l’oposició i això dóna una perspectiva d’èxit. Des d’ara diem que no pactarem amb la dreta”. Matas, però, també va fer distincions entre els diferents partits d’esquerres, “el vot útil de les esquerres no va al partit més gran. S’hauran de fer pactes i com més representants de diferents partits hi hagi més equilibri hi haurà”. El candidat a l’alcaldia per IC-V considera que els quatre anys d’aquesta legislatura han estat quatre anys perduts, “hi ha hagut un pacte d’interessos al govern de l’Ajuntament. S’ha governat pels interessos dels amics. No hi ha hagut un projecte de ciutat. En aquests quatre anys Cambrils ha crescut molt de manera quantitativa i l’Ajuntament no ha facilitat les infraestructures necessàries en molts àmbits com ara l’escolar o el sanitari. A més, les finances municipals estan en molt mal estat. L’actual equip de govern ha deixat l’Ajuntament en bancarrota”.

Procés participatiu

El programa electoral d’IC-V incidirà en aspectes com el de la participació ciutadana, l’increment i millora dels serveis públics, el manteniment de l’economia diferenciada del municipi, una política de joventut, la igualtat home-dona i l’aplicació de mesures a favor de la sostenibilitat. IC-V vol que la ciutadania participi en la elaboració del seu programa electoral. És per això que ha programat un seguit de fòrums de debat específics en el qual s’ha convidat a gent perquè faci les ponències. La primera d’aquestes ponències, amb el títol “Com poden els ciutadans participar en les decisions de l’Ajuntament?”, va tenir lloc el passat 11 de novembre i va comptar amb la participació del regidor de Participació de Sant Feliu de Llobregat, Quique Iriarte, que va exposar les experiències concretes que ha impulsat des del govern del seu municipi, que compta amb una majoria molt important d’IC-V.

Cap de llista per segona vegada

Salvador Matas és la segona vegada que es presenta com a cap de llista d’IC-V després d’encapçalar la candidatura d’aquesta formació a les eleccions de 1999. Als comicis de 1995 i de 1991 va anar com a segon de la llista darrere de M. Dolors Medina. Precisament va ser la renúncia com a regidora, per motius laborals, de M. Dolors Medina, el mes de maig de l’any 1996, el que va fer que Salvador Matas s’estrenés com a regidor a l’Ajuntament de Cambrils.

§ Ramon Garcia Mateos s’estrena com a número dos§

El número dos d’IC-V per a les properes eleccions municipals va ser presentat per Salvador Matas com “una persona del món de la cultura i l’ensenyament molt lligada al seu entorn”. El mateix Ramon Garcia va destacar que des de sempre havia estat vinculat a l’esquerra des que va començar a militar al PSUC. Fins ara Ramon Garcia havia anat a les llistes d’IC-V en els llocs intermitjos de la candidatura. En aquest cas, la proposta que li va fer el mateix Salvador Matas el va motivar a acceptar el repte, “m’ho va proposar i he acceptat, ja que considero que arriba un moment en què cal comprometre’s”, va manifestar.

Comenta aquest article