Informació general

El PSC elegeix Robert Benaiges com a cap de llista a les properes eleccions municipals

Per Lluís Rovira i Barenys

Robert Benaiges té l’alcaldia novament en el punt de mira
Robert Benaiges tornarà a encapçalar la candidatura del PSC a les properes eleccions municipals. Aquesta elecció del candidat ha estat a través d’un procés intern de primàries, d’acord amb el reglament intern per a l’elecció de càrrecs públics del PSC. Aquest procés es va iniciar en l’assemblea d’afiliats celebrada el passat 20 de setembre, en la qual es va aprovar el calendari a realitzar, i va culminar el 18 d’octubre amb l’elecció de l’únic candidat que s’hi va presentar. Sobre aquest procés, Benaiges es va mostrar molt satisfet per la resposta de la militància de l’agrupació local per un doble sentit, “perquè hi ha participat massivament i per la unanimitat en dir sí a la meva candidatura. Això demostra la unitat que hi ha al partit entorn de l’executiu i de la meva candidatura”.

Dignificar la política

El candidat del PSC s’ha fixat un doble objectiu de cara a les municipals, “volem confirmar-nos com la força majoritària a Cambrils tal i com hem fet palès a les darreres conteses electorals que s’han celebrat. També volem conquerir el govern de l’Ajuntament. Pensem que és hora de dignificar la política del nostre municipi. La imatge política que ha donat l’actual govern de l’Ajuntament pensem que és desastrosa, una imatge indigna del que és el nostre municipi”. Ara, un cop enllestit el procés d’elecció de candidat, el PSC està acabant la redacció del seu programa electoral definit pel candidat de la formació socialista com a programa obert, “el presentarem a les diferents associacions, entitats i col·lectius del municipi perquè sigui discutit”. A principis del 2003 el PSC té la intenció de presentar tota la candidatura.

“Som el pal de paller de la política d’aquest municipi”

El PSC aspira a aconseguir la majoria absoluta en les properes eleccions municipals. Així ho va manifestar el candidat Robert Benaiges, “lluitarem per tal que la nostra representació a l’Ajuntament sigui la suficient per tenir el govern. Volem ser la força majoritària i volem governar l’Ajuntament de Cambrils amb una actitud transparent i clara. Som el pal de paller de la política d’aquest municipi”. En cas de no aconseguir aquesta majoria, Benaiges va expressar la intenció del PSC de formar un govern, “el més majoritari possible i entorn a l’eix del nostre programa. No s’ha de pactar a qualsevol preu per tal d’obtenir l’alcaldia de Cambrils, s’ha de pactar respecte a programes i a actituds i formes d’actuar”. Tot i manifestar que el govern a l’ombra que han format els grups de l’oposició ha funcionat i ha actuat de manera cohesionada, el PSC no limita un futur govern municipal al pacte amb ERC i IC-V i deixa una porta oberta a altres formacions electorals. “Defensem un pacte amb ERC i IC-V, i amb totes aquelles forces que vulguin sumar-se al projecte”, va expressar de manera explícita Benaiges. Per la seva banda, el primer secretari de l’agrupació local del PSC, Joan Mas, va voler precisar que el PSC aniria a les eleccions havent discutit uns continguts mínims amb altres forces polítiques, “anirem a les eleccions amb totes les cartes damunt la taula. No volem sorpreses”, va manifestar.

§ Tercera vegada com a cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya§

Aquesta serà la sisena vegada que Robert Benaiges formarà part de la llista electoral del PSC per a les eleccions municipals i la tercera que ho farà com a cap de llista després d’haver estat el candidat del PSC a les eleccions del 1999 i del 1995. En les eleccions de l’any 1991 havia estat el segon de la llista, en les de l’any 1987 tercer i en les de l’any 1984, novè. De les quatre legislatures en què ha estat elegit regidor, dues ho ha estat a l’oposició i dues més a l’equip de govern, havent estat alcalde de Cambrils des del juny del 1997 fins al juny del 1999, i ocupant la Regidoria de Cultura i Esports quan ha estat regidor dins l’equip de govern.

Comenta aquest article