Tema del mes

Francesc Garriga, regidor d’ACI “Jo sempre he votat totes les decisions que s’havien proposat des de l’equip de govern”

Per Lluís Rovira i Barenys

Després de conèixer la seva destitució, Francesc Garriga va voler deixar clara la seva postura en tot el tema de la signatura de la moció perquè es retornés l’edifici al Casal d’Avis Baix Camp, “quan es van treure els avis del casal va ser perquè faltava espai per a equipaments per al Centre d’Adults. Des de llavors fins ara s’han creat espais nous, com és el Centre Cultural i Ocupacional del carrer de Sant Plàcid, i ara hi ha lloc per a tothom. És normal que a Cambrils tothom pugui tenir el seu espai”. Garriga no entenia la decisió de l’alcalde de destituir-lo, “fa gairebé dos mesos ja vaig parlar d’aquesta moció amb l’alcalde i amb el representant del PP, Pere Llorens, perquè s’hi sumessin. La meva intenció era presentar-la conjuntament amb la resta de partits de l’Ajuntament, tant del govern com de l’oposició. A més, cal tenir en compte que d’altres vegades havia estat el mateix alcalde qui havia promogut mocions en les quals una part de l’equip de govern no hi estava d’acord, i això no va tenir cap conseqüència”.

ACI no ha trencat el pacte

Francesc Garriga també va voler deixar clar que no havia estat ACI qui havia trencat el govern, “des d’ACI hem complert tots els punts del programa conjunt que es va fer en el seu dia. Jo sempre he votat totes les decisions que s’havien proposat des de l’equip de govern”. El regidor d’ACI, ara a l’oposició, ha volgut deixar clar que la seva postura a l’Ajuntament serà la de “donar suport a totes les propostes bones per a Cambrils. Com a polítics no podem perdre el nord. Estem per servir la població, no per interessos de partit”, va manifestar el regidor.

§ Retorn de l’edifici abans de tres mesos§

Activitat al Casal d’Avis Baix Camp l’abril de 2001 pocs dies abans del seu desallotjament
A més de l’ACI, la moció per a la restitució de l’antiga seu al col·lectiu d’avis del casal Baix Camp també està signada pel PSC i per IC-V. En el text explicatiu, la moció argumenta que el trasllat del Centre d’Adults “Rosa dels Vents” a les dependències del Centre Cultural i Ocupacional significaria una millora clara d’aquest servei. Les reformes de reubicació d’aquests serveis serien mínimes amb un cost econòmic baix. La moció també té en compte la ubicació històrica del Casal d’Avis Baix Camp en l’edifici que feia anys que ocupaven així com la tasca social que realitzen amb els residents de la Residència Assistida Baix Camp, que està al costat mateix de l’edifici en qüestió. També s’ha tingut en compte l’activitat que han seguit desenvolupant com a col·lectiu, fins i tot, després del desallotjament i el creixement demogràfic de la població de Cambrils, la qual cosa obliga a pensar en nous equipaments dirigits a aquest sector

Partida pressupostària
Els tres grups signants de la moció demanen que es retornin les dues plantes de l’edifici que ocupa el Centre d’Adults “Rosa dels Vents” per a la seva utilització com a seu social i espai d’activitats a l’associació Casal d’Avis Baix Camp”.També es demana que es doti una partida al pressupost municipal que doni satisfacció a les necessitats econòmiques que comporti la modificació dels diferents espais i que s’acompleixi tot el procés en un temps màxim de tres mesos a partir de l’acord de ple.

§ ÚLTIMA HORA El ple aprova la moció§

La moció signada per ACI, PSC i IC-V per al retorn de l'antiga seu al Casal d'Avis Baix Camp va ser aprovada en el decurs del ple ordinari celebrat el 29 de novembre amb el vot favorable dels regidors dels partits signants de la proposta a més del regidor d'ERC. En total van sumar nou vots a favor mentre que els regidors de CiU, PP i Xavier Martí, no adscrit, es van abstenir. El mes vinent donarem àmplia informació dels continguts debatuts en aquest plenari.

Comenta aquest article