Informació general

Més de 400 persones es concentren davant l'Ajuntament en rebuig dels atemptats de Cambrils i Barcelona

Per Cristina Sierra

Els representants polítics han convocat cinc minuts de silenci davant les portes de l'Ajuntament

Més de 400 persones s'han concentrat avui a les 12 del migdia davant les portes de l'Ajuntament per a condemnar el terrible succés d'aquesta passada matinada a Cambrils, així com l'altre atemptat d'ahir a la tarda a les Rambles de Barcelona. L'alcaldessa –Camí Mendoza–, acompanyada dels regidors i regidores del consistori, del Delegat Territorial del Govern a Tarragona –Òscar Peris– i de diputats i diputades, ha llegit un comunicat en el què rebutjava "enèrgicament" els fets.  "Estem consternats pel que ha passat, però aquests fets cruels i injustos no ens han de fer perdre la il·lusió de seguir caminant i seguir construint una societat millor", ha apuntat.

"No podem deixar que una minoria ens prengui la llibertat"

Mendoza també ha agraït la "ràpida" actuació dels cossos policials. "Han fet una feina excel·lent, van actuar des del minut zero. Tots els efectius que tenim aquí van acudir als llocs i entre tots es va solucionar. El primer pas va ser molt contundent per canviar la situació. Tenim uns cossos molt ben preparats i els ciutadans hem d'agrair molt la bona actuació", manifestava l'alcaldessa, que també afirmava que "poc a poc volem anar recuperant la normalitat" i que es "prendran les mesures que se'ns indiqui per les condicions en les que estem d'alerta".

Per acabar, l'alcaldessa ha llençat un missatge contundent: "No podem deixar que una minoria ens prengui la llibertat, afecti a la nostra manera de viure i de ser i canviï els nostres valors". La batlle també ha volgut expressar el seu "suport i escalf" a les víctimes de l'atemptat, familiars i amics.

Just després dels cinc minuts de silenci, ha transcendit que la víctima que es trobava en estat crític, una dona, ha mort a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Manifestació dels establiments cambrilencs


Per altra banda, els establiments adherits a la Unió de Botiguers s'han sumat a aquests cinc minuts de silenci tancant les portes de les botigues. També els participants de l'Stage de Judo que se celebra aquests dies al Palau Municipal d'Esports han aturat la seva activitat com a mostra de solidaritat.

Cal recordar que s'han anul·lat els actes previstos per aquest cap de setmana al municipi: la XVI Nit d'Artistes, que estava prevista per dissabte al Parc del Pinaret, la trobada Country que s'havia de celebrar demà al passeig de les Palmeres, i la festa Holi que s'havia organitzat per diumenge al migdia.


Més de 400 persones s'han concentrat a les portes del consistori

L'alcaldessa i els regidors i regidores del consistori, acompanyats de representants polítics de la Generalitat, han presidit els cinc minuts de silenci

L'alcaldessa atenent els nombrosos mitjans de comunicació que han assistit a l'acte

Comenta aquest article