Societat

La darrera campanya de donació de sang registra 116 donacions

Per Cristina Sierra

El bus per a fer la donació de sang va estar al Mollet del Rec, el dijous i divendres de la setmana passada

Un any més, el Mollet del Rec va acollir els dies 10 i 11 d'agost una nova campanya de donació de sang. La Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits va realitzar un total de 116 donacions i 27 oferiments repartits de la següent manera: 24 donacions i 2 oferiments al matí de dijous; 44 donacions i 13 oferiments a la tarda; 17 donacions i 6 oferiments al matí de divendres, i 31 donacions i 6 oferiments a la tarda. Una xifra lleugerament inferior respecte a altres campanyes però força positives segons ha apuntat l'organització a revistacambrils.cat.

La campanya d'estiu, que portava com a nom "Amics per sempre", volia animar a tota la ciutadania a donar sang en grup durant els mesos d’estiu, un moment en què les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d’hàbits de la població. L’objectiu era acostar els autobusos de donació on van els donants. Per això les campanyes de donació es desplacen a peu de platja o als passejos.

Enguany, totes les persones que van anar a donar sang van rebre una calcomania amb el lema de la campanya dissenyada especialment per la il·lustradora Paula Bonet. La imatge volia plasmar el fet de que quan dones sang fas amics per sempre amb la idea que a l’estiu, durant les vacances, és un moment idoni per fer amics. La intenció era fer l’experiència de la donació de sang més visible i simbolitzar el llaç invisible que es fa entre el donant i la persona que necessita la sang.

Comenta aquest article