Societat

Es recapten 7.000 euros en la jornada solidària d'ajuda al Yoel

Per Patrícia Muñoz

Un dels actes festius que es van celebrar durant la jornada solidària en suport del Yoel

La festa solidària que va tenir lloc dissabte 29 de juliol al parc del Nou Cambrils s’ha traduït en una suma recaptada de 7.000 euros. Aquests diners es destinaran íntegrament a cobrir les despeses diàries de la família del Yoel, un xiquet cambrilenc de tres anys que pateix càncer. Els pares han hagut de deixar les seves feines per dedicar-se exclusivament al nen, que està ingressat de manera indefinida a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona -on està sotmès a tractament mèdic-. A dia d’avui, el Yoel ha rebut la tercera sessió de quimioteràpia.

Els pares del Yoel estan instal·lats a la Casa dels Xuklis, uns apartaments al costat de l’hospital cedits per AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya). És per això que, a banda de cobrir les despeses quotidianes (com ara en alimentació, medicaments, desplaçament, etc.), una part dels diners recaptats es donaran a la Casa dels Xuklis. Tal i com han informat familiars propers a revistacambrils.cat, “els pares del Yoel guarden els tiquets de tot el que gasten, perquè ho faran servir només per això: per les despeses del dia a dia derivades del fet d’haver de cuidar el Yoel”.

D’aquests 7.000 euros, 5.000 provenen de les diferents activitats realitzades el dia de la festa (com ara el bingo, el servei de bar, la venta de penjolls, braçalets i galetes o el pintacares). Els altres 2.000 pertanyen a donacions anònimes que els assistents a la festa van realitzar in situ aquell mateix dia. La família del Yoel agraeix “el suport, l’esforç i l’assistència a la festa solidària”, així com “l’estima demostrada per la causa del Yoel”. Tanmateix, afirmen que han vist “superades les seves expectatives” i un poble “molt involucrat”.

Comenta aquest article