Cultura

Jarabe de Palo mostra la seva energia i vitalitat a l'escenari del Festival de Música

Per Berta Ruiz

Concert de Jarabe de Palo, ahir a la nit, al parc del Pinaret

Jarabe de Palo va sortir puntual, anit, a l'escenari del Festival Internacional de Música de Cambrils per donar una lliçó d'energia positiva i vitalitat. Vestit amb una samarreta de bàsquet del mític Larry Bird dels Boston Celtics de la NBA i amb una gorra surfista, Pau Donés va captivar el públic amb la seva proximitat, senzillesa i simpatia. Acompanyat de cinc músics –Alex Tenas a la bateria, Jimmy Jerks Jiménez al saxo, Jaime Burgos als teclats, David Muñoz a la guitarra i Jordi Vericat al baix–, el músic català va donar una veritable lliçó de superació personal, quan es troba lluitant contra un càncer.

20 anys després que Jarabe de Palo es donés a conèixer al gran públic amb el seu superèxit La Flaca (1996), actualment la banda es troba de gira per rememorar aquests 20 anys de carrera musical. El seu darrer disc titulat "50 Palos" conté un recull de les seves 21 cançons més conegudes i un tema inèdit titulat "Humo" que és reflex de l'etapa de lluita que viu Pau Donés. A Cambrils, el grup va posar en escena al seu enèrgic repertori, molt animat i ple de missatges positius. Van obrir el concert amb cançons com El bosque de palo, Romeo y Julieta o Quiero ser poeta. Pau Donés, molt proper al públic, va afirmar que Cambrils "és un lloc estupend" i que, "tots junts hem vingut a passar-ho molt bé".

"Fa un any i mig vaig escriure una cançó dedicada a la meva estimada vida quan pensava que se m'acabava"

El concert va seguir amb la conegudíssima Depende i d'altres peces com Pura sangre, Libre, Te miro y tiemblo. Després, el vocalista del grup va explicar divertit que sempre ha estat un nuvi pèssim, que totes les núvies el deixaven i que ell sempre feia cançons per recuperar-les: "per això estem avui aquí, perquè queden les cançons. Fa un any i mig també vaig escriure una cançó dedicada a la meva estimada vida quan pensava que se m'acabava". El tema és Humo, tot un cant a aprofitar al màxim el que ens quedi de vida.

El repertori de Jarabe de Palo va continuar amb els temes Me gusta como eres, Completo incompleto, Como quieres ser mi amiga –dedicada a totes les dones del públic–, Dos días en la vida, El lado oscuro i Bonito –"dedicada a tota la gent bonica de Cambrils", va dir Donés–. Cap al final del concert, la cançó La Flaca –el gran èxit del grup– va fer cantar tot el públic assistent. Els Jarabe de Palo també van cantar Duerme conmigo i van tancar l'actuació amb Grita, una peça molt energètica i optimista.


Comenta aquest article