Esports

XXIV Cros de Cambrils

Per Pere Ferrando

Moment de la sortida de la prova en categoria sènior
El passat dia 1 de desembre es va disputar el XXIV Cros de Cambrils i el XXXVI Trofeu Salceda i Castells, competició inclosa a la lliga de cros de la Federació Catalana d’Atletisme i a la lliga comarcal de cros del Consell Esportiu del Baix Camp. L’organització va anar a càrrec del Club Atletisme Cambrils amb el suport de diverses institucions i aportacions d’entitats privades.

La climatologia no va acompanyar el bon desenvolupament de les diverses curses de què constava la competició. Un matí que es va aixecar lleugerament plujós va refredar els ànims dels atletes a desplaçar-se la nostra ciutat. Tot i que el temps es va aguantar i la pluja va desaparèixer, l’ambient fred va poder més que les bones intencions d’alguns dels atletes inscrits prèviament. A més, la coincidència de data amb un esdeveniment atlètic de primer ordre a Catalunya com és la cursa Jean Bouin, que es disputa pels carrers de la muntanya de Montjuïc, va fer que els atletes més amants de les proves de fons acudissin a aquesta cita anual, amb la qual cosa es va deslluir un xic més el cros local quant a nombre de participants.

Tot i així, les curses es van anar succeint per l’escenari habitual de la riera d’Alforja amb gran puntualitat. Hi van prendre part vora 100 participants provinents de força indrets de la geografia catalana, tot i que la majoria eren veïns de demarcació. Repartits en 19 categories diferents, van fer possible, un any més, el fet que el públic podés gaudir d’una prova d’atletisme federat.

En aquesta edició no vam poder comptar amb la presència del màxim exponent local, l’Ignasi Fernández, que va ser el vencedor de l’any passat. El fet d’estar residint fora de casa, per acabar de cursar els seus estudis universitaris, l’impedeix poder dedicar el temps suficient per a una preparació adient al seu nivell atlètic. El representant local a la cursa absoluta va ser el Miquel Àngel Jiménez, que va trencar el malefici que l’impedia acabar la cursa absoluta en les quatre edicions que ho ha intentat. La seva setena posició va acontentar tant a ell com al públic i els atletes locals que li van donar suport al llarg de tota la cursa.

§ CROS DE CAMBRILS Resultats de la participació local§

A més del Miquel Àngel Jiménez, en categoria sènior, hi va haver participació local en altres categories. Els atletes locals millors classificats de cada categoria van ser:

Aleví femení · Àgata Casado · 3a classificada
Cadet femení · Aida Cugat · 4a classificada
Benjamí femení · Sílvia Gutiérrez · 5a classificada
Benjamí masculí · Marc Rodríguez · 7è classificat
Aleví masculí · Juan Carlos Leva · 7è classificat

Aquests atletes van seguir gaudint de la tradició de premiar el millor atleta local de cada categoria, que ja ha arrelat amb força al nostre cros. Per vuitè any consecutiu s’ha seguit aquesta iniciativa que intenta motivar els joves atletes locals a continuar amb interès la pràctica de l’atletisme. Aquests trofeus van ser cedits per diferents comerços i entitats locals, als quals el Club Atletisme Cambrils agraeix la seva generosa col·laboració.

La propera edició serà la 25. Un número que ha fet decidir la junta directiva del club a preparar la documentació adient per sol·licitar la organització del Campionat Territorial de la propera temporada. D’aquesta manera, complementaria tot un seguit d’actes pensats per la junta directiva del club i que han de tenir lloc durant el 2004, any en què el Club Atletisme Cambrils celebrarà el seu vint-i-cinquè aniversari.

§ LA PISTA D'ATLETISME El pas definitiu§

A l'article del passat mes d'octubre ens féiem ressò d'un pas decisiu per a la construcció d'una pista d'atletisme, l'aprovació del nou pla urbanístic del municipi de Vinyols i els Arcs en què es contemplava l'espai reservat per a la instal·lació. Tanmateix, comentàvem que s'estava a l'espera de la resolució de la Generalitat de Catalunya a la demanda d'inclusió del projecte de construcció d'aquest espai al Pla d'Instal·lacions i Equipaments de Catalunya (PIEC), fet que suposaria una dotació econòmica per part de la Generalitat cap a l'execució del projecte.

Doncs bé, el pas ha estat donat! El PIEC ha donat un ajut de 400.003 euros per al finançament del projecte. Aquest ajut pertany al període 2002-2005, això vol dir que la instal·lació ha d'estar acabada abans de la finalització d'aquest espai de temps. Ara és qüestió que els tràmits administratius d'adquisició dels terrenys per part de l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs i l'acord entre els dos consistoris per consensuar el projecte siguin de l'agilitat necessària per possibilitar que la construcció de la pista d'atletisme es faci realitat tant aviat com sigui possible.

El Club Atletisme Cambrils ha rebut la notícia amb la lògica alegria de començar a veure la llum al final del túnel de la precarietat, de la manca d'instal·lacions i d'anys de demanda mitjançant la consecució de resultats d'alt nivell tant a nivell nacional com estatal. Encara resta temps per poder gaudir de la pista, però és de desitjar que sigui el menor possible.

Comenta aquest article