Informació general

La Setmana de la Mobilitat aposta un any més per la reducció de l'ús del cotxe i el foment de la bicicleta

Per Berta Ruiz



Cambrils compta actualment amb una xarxa de carril bici de 17 quilòmetres
Des de l'Àrea de Medi Ambient es va presentar el passat divendres –Dia Sense Cotxes– l'edició d'una nova guia del bus urbà dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2006, amb l'objectiu de donar a conèixer aquest servei i donar alternatives als ciutadans per reduir l'ús del cotxe. Amb aquestes accions es busca millorar la qualitat del medi ambient i reduir els efectes del canvi climàtic. El regidor de Medi Ambient –Salvador Matas– va explicar que "des de fa temps, l'Ajuntament aposta fermament per potenciar el transport públic col·lectiu i incentivar els desplaçaments a peu o en bicicleta. Ja tenim una xarxa de carril bici de 17 quilòmetres i properament s'ampliarà amb 4 quilòmetres més, amb l'ampliació del passeig marítim de ponent".

Segons va explicar Salvador Matas, l'acció més destacada que s'ha fet ha estat la reformulació de la xarxa de transport urbà del municipi per adequar-la a les necessitats de les urbanitzacions a les zones de ponent i de llevant. La guia del bus urbà inclou un plànol de les dues línies: línia 1 per la zona de llevant i la línia 2 per la zona de ponent, aquesta darrera posada en funcionament des del 23 de juny de 2005. Salvador Matas va explicar que "aquest és un servei molt bo, amb uns horaris molt estudiats per adequar-se a les necessitats de la gent. Des que es va posar en funcionament la xarxa de transport urbà, el nombre d'usuaris s'ha anat incrementant de manera pausada però contínua. Molta gent creu en el transport públic, però molta altra gent encara en desconeix la seva existència".

Més aparcabicicletes i millora de la senyalització

Una altra de les apostes importants fetes des de l'Ajuntament és potenciar el transport en bicicleta. Tal com va explicar Salvador Matas alguns alumnes de l'Escola Taller faran la senyalització amb pintura de tots els carrils bicis existents. A més, es comptarà  amb una seixantena més d'aparcabicicletes nous, amb una xifra total de més de 350 places repartides per 60 punts de la població.

Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament

Una altra de les iniciatives engegades des de l'Àrea de Medi Ambient i que ja es va fer l'any passat és la distribució de l'Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament, que promou la Xarxa de Ciutats i Pobles Sostenibles a través de la Diputació de Barcelona, en la qual participa Cambrils des de fa quatre anys. Salvador Matas va explicar que aquesta agenda es reparteix a tots els alumnes de tercer d'ESO del municipi "per sensibilitzar sobre el medi ambient i la mobilitat". A més, el programa d'educació mediambiental de l'Àrea de Medi Ambient "Encambrila't" també inclourà aquesta agenda com a recurs pedagògic.

Comenta aquest article