Societat

Tot a punt per a celebrar la festa de la Mare de Déu del Carme, la patrona dels pescadors

Per Cristina Sierra

Imatge de la processó de la Mare de Déu del Carme de l'any passat, al seu pas per la plaça del Pòsit

Aquest cap de setmana Cambrils tornarà a vestir-se de festa major per a retre homenatge a la Mare de Déu del Carme, la patrona dels pescadors. El regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella– va ser l'encarregat d'explicar ahir en roda de premsa els actes que s'han organitzat per a celebrar aquesta festivitat. "És el primer cop que presentem en públic la programació. És una festa molt de casa, lligada al mar i amb una tradició de molts anys. No és una festa major però li volem donar aquest tracte i anar potenciant el programa poc a poc", apuntava.

El tret de sortida a la festa serà el divendres a la nit amb la tradicional cantada d'havaneres a la fresca al Passeig de les Palmeres, a càrrec dels grups Barcarola i els Pescadors de Francolí. Abella va recordar que els assistents han de portar cadira si volen estar més còmodes a l'hora de gaudir del concert.

La novetat d'enguany és l'actuació de clowns i circ 'Nàufags' de La Industrial Teatrera. Un espectacle per a tots els públics que es farà a la Plaça del Pòsit, dissabte a les 22 hores la nit.

Processó per terra i mar

Diumenge serà el dia central de la festa amb diferents activitats al matí i la processó a la tarda. La jornada s'iniciarà a les 9 del matí amb la sardinada popular a la Llotja de Pescadors i que tindrà un cost de 4 euros per persona. A les 12 hores, la Plaça Catalunya acollirà la diada castellera amb els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca.

A les 19 hores es donarà el tret de sortida a la processó des de la plaça de l'Església de Sant Pere. Com cada any, la comitiva passarà pel carrer de Mossèn Planàs, Plaça del Pòsit, carrer del Carme, carrer de Sant Pere, passeig Marítim i el moll, on s'iniciarà la processó per mar i l'ofrena a la Mare de Déu del Carme. En acabar, es tornarà a fer el mateix recorregut fins a l'església de Sant Pere, on es farà la missa.

El dia acabarà amb la ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils i la Cobla Jove de Reus a la Plaça del Pòsit, a les 22 hores.

Un cop repassats els actes, el regidor va demanar la participació de la gent i va agrair la col·laboració de totes les entitats cambrilenques que any rere any es bolquen amb la festa.


El regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella, va presentar els actes en honor a la Mare de Déu del Carme

Comenta aquest article