Societat

Els Xiquets de Cambrils actuen a la Festa Major de Sant Joan de Vinyols i els Arcs

Per Alejandro Balaguer

Foto de grup dels Xiquets de Cambrils, a Vinyols i els Arcs

Els Xiquets de Cambrils van actuar el passat dissabte 17 de juny a Vinyols i els Arcs en motiu de la Festa Major de Sant Joan juntament amb els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i els Minyons de l'Arboç. La diada es va celebrar al Replà de l'Església i els de la camisa bordeus van obrir la diada descarregant un 3 de 6 de rodatge amb els segons i terços d'una alineació de 3 de 7. A continuació, van descarregar sense dificultats el quart 2 de 6 de la temporada i van tancar les rondes de castells amb el 5 de 6. Van cloure la diada amb tres pilars de 4, en un dels quals es va desplegar la bandera vinyolenca. Per la seva part, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta van assolir els primers castells de la temporada descarregant el 4 de 6, el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla. Van tancar la diada amb un pilar de 4. Els Minyons de l'Arboç van descarregar el 3 de 6 i el 4 de 6 i van fer un intent desmuntat de 2 de 6. Van cloure la diada amb un pilar de 4.

La propera diada pels cambrilencs serà el 24 de juny a les 20 hores a les Escales Reials del Port de Cambrils en motiu de la Festa Major de Sant Pere juntament amb la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès.

Gerard Pinyol: "El 2 i el 5 de 6 són estructures que estan molt consolidades i treballades"

El cap de colla dels Xiquets de Cambrils, Gerard Pinyol, es mostrava satisfet per haver tornar a actuar a Vinyols després de molts anys i per haver portat els millors castells que té la colla en aquests moments. També destacava el fet d'haver portat el 5 de 6 juntament amb el 2 de 6 per tercera diada consecutiva, ja que aquestes són estructures que estan molt consolidades i treballades a l'assaig i la colla els hi té molta confiança. Relatiu a la prova de 3 de 7 lligada fins dosos que van realitzar al finalitzar la diada, va afirmar que la colla està treballant amb força per poder portar-lo a plaça i que als assajos ja s'havien posat dosos i s'havia passat net diverses vegades. També va destacar que la prova havia servit per tastar la sensació d'estar a plaça, sentir l'escalf de la gent i acabar de veure les mides. Finalment, mostrava la seva satisfacció per la prova, ja que les sensacions havien estat molt positives i les mides de segons i terços havien estat molt bones, tot i que amb dosos col·locats el pis de quarts es va tancar una mica sense generar cap problema a l'estructura.

Els Xiquets de Cambrils recorden que aquesta setmana només haurà assaig el dimecres a les 20.30 h al Centre Cultural, ja que divendres hi ha la revetlla de Sant Joan. També conviden a tothom a participar als assajos i diades per tal de seguir creixent com a colla.

Comenta aquest article