Societat

El barri de l'Eixample viu les seves festes

Per Berta Ruiz

Vermut a la rambla, el passat dissabte al migdia

El barri de l'Eixample ha estat de festa aquest cap de setmana. Un any més, l'Associació de veïns del barri de l'Estació i el Casal Popular de Cambrils van organitzar una programació que ha seguit el mateix format dels darrers anys. Divendres a la nit s'encetaven les activitats amb música i ball al passeig de Josep Vidal i Barraquer, amb Dj Xesco. L'endemà dissabte, la matinal festiva començava amb l'esclat d'uns coets per anunciar l'inici de les festes, a càrrec el grup de diables Els Cagarrieres. Després, es va fer l'habitual concentració de veïns a la rambla, l'elecció de les pubilles i hereus del barri i l'anada en comitiva cap a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí, amb l'acompanyament de la colla gegantera Tota l'Endenga. Al santuari es va fer la tradicional ofrena dels tortells i la missa.

Ja al migdia, la festa va seguir amb un vermut a la rambla per als socis del barri que va ser amenitzat amb els boleros del grup Son 2. A més, també es van lliurar els tortells als socis i es va fer el sorteig de quatre grans tortells entre tots els associats. Per la tarda, es va fer la tradicional cantada d'havaneres amb el grup Terral i degustació de rom cremat, a la mitja part del concert. A la nit es va celebrar el sopar de barri a la rambla amb l'animació musical de l'orquestra Guaracha.

Matinal festiva de diumenge

L'endemà diumenge, a partir de les 9.30 hores, es va servir el tradicional esmorzar de coca amb xocolata per als socis. Després, la bicicletada i l'inici del el 5è Torneig d'Escacs, organitzat per la Unió d'Escacs Cambrils. Diumenge al migdia es va celebrar el Dia Universal de la Sardana, amb els Amics de la Sardana de Cambrils. A la tarda, van continuar les activitats per a la canalla amb cucanyes infantils a la rambla, berenar i, després, espectacle infantil amb Muniatto Xou.

Comenta aquest article