Informació general

Detingut per frau el promotor del Festival Internacional de Música de Cambrils

Per Redacció

Antoni Mas, al centre de la fotografia, acompanyat de l'alcaldessa, dos membres del grup Sopa de Cabra i el representant del Banc dels Aliments, en la presentació del FIMC 2016, a finals de maig de l'any passat

El director de l'empresa Publiolimpia SL –Antoni Mas–, empresa organitzadora del Festival Internacional de Música de Cambrils, va ser detingut, el passat 6 de juny, per agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda. Antoni Mas –de 64 anys i veí de Barcelona– està relacionat amb un frau piramidal multimilionari en la denominada operació Auriga com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i falsedat documental per un valor d'uns 200 milions d'euros.
 
Segons han informat els Mossos d'Esquadra a través d'un comunicat, a principis del mes de juny van tenir coneixement que el propietari de dues empreses de promoció musical i publicitat –Ata Producciones y eventos BCN 2003 SL i PubliOlimpia SL– podria està involucrat en un important frau financer de tipus piramidal. Els investigadors van poder comprovar que l’empresari s’aprofitava de la seva estructura empresarial i li oferia un alt rendiment financer a tots els seus inversors.
 
L’operativa del frau consistia en el següent: l’arrestat oferia alts rendiments en interessos, molt per sobre d’altres productes financers, si els estafats invertien diners presumptament destinats a la compra d’espais publicitaris de grups i  mitjans de comunicació d’àmbit estatal i la seva posterior cessió i venda a grans societats per tal que s’hi anunciessin. D’aquesta manera l’esquer era l’alt rendiment econòmic en interessos en relació amb el capital invertit a més de fer-ho sobre un producte d’aparent poc risc. El detingut simulava i falsificava les factures amb aquestes grans empreses que suposadament es volien anunciar a televisió i obtenia el capital dels inversors aportant els contractes i factures falsificades com a garantia. Mitjançant aquesta dinàmica va arribar a defraudar a grans i petits inversors fins a 200 milions d’euros.
 
Segons han informat els Mossos d'Esquadra, aquelles persones que s’hagin pogut veure afectades o perjudicades per aquests fets poden adreçar-se a qualsevol comissaria dels Mossos d’Esquadra i ja es posaran en contacte amb la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda per tal de poder-los denunciar. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

L'Ajuntament "està treballant per poder mantenir el Festival Internacional de Música"

Per la seva part, l'Ajuntament de Cambrils ha emès un comunicat de premsa, aquesta mateixa tarda, en el que manifesta que, "està treballant per poder mantenir el Festival Internacional de Música de Cambrils del 27 de juliol al 13 d'agost, després de la detenció del propietari de l'empresa adjudicatària. La voluntat de l'equip de govern és que el festival se celebri tal com estava previst i farà tots els possibles perquè sigui així".

L'Ajuntament de Cambrils va adjudicar, enguany, l'organització del festival a través d'un concurs públic a l'empresa Publiolimpia. Segons l'Ajuntament, "el conveni marca que l’empresa adjudicatària assumeix els riscos econòmics, com en les edicions anteriors. D'aquesta manera, l’Ajuntament no ha de fer cap despesa econòmica i la seva col·laboració es limita a la cessió de l'espai del Parc del Pinaret i el suport amb personal de la Brigada i la Policia Local".

De fet, el passat 20 de gener, es va convocar una roda de premsa en la què es van donar a conèixer els primers artistes del FIMC 2017, amb la presència de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella– i el propi director de Publiolimpia, Antoni Mas. Des d'aleshores i durant les següents setmanes es van anar anunciant més noms del cartell d'enguany com: Michael’s Legacy (27 de juliol), Tom Jones (28 de juliol), Rosana (29 de juliol), Gemeliers (30 de juliol), Love of Lesbian (4 d'agost), Ana Torroja (5 d'agost), Robe (6 d'agost), The Cranberries (7 d'agost), Jarabe de Palo (10 d'agost) i Roger Hodgson of Supertramp (11 d'agost).

Des del passat 1 d'abril hi ha les entrades a la venda a través del portal web Ticketea i també a les oficines del Patronat de Turisme. En aquests moments, la venda d'entrades segueix activa.

Publiolimpia, present a Cambrils des de 2012

Recordem que, enguany l'Ajuntament de Cambrils va obrir un concurs públic per a l'organització del 43è Festival Internacional de Música de Cambrils 2017. Aquesta era la primera vegada que el consistori obria una convocatòria pública i l'única empresa que s'hi va presentar va ser Publiolimpia. De fet en les edicions anteriors, l'elecció de l'empresa organitzadora de l'esdeveniment musical s'havia fet per designació directa i havia estat l'empresa Publiolimpia l'encarregada de fer-se'n càrrec. Publiolimpia va assumir el 100% de l'organització del Festival Internacional de Música en l'edició de l'any 2014 i des de llavors fins ara l'ha continuat assumint. Anteriorment, l'any 2013, Publiolimpia va portar cinc de les actuacions programades i, en l'edició de l'any 2012 es va fer càrrec d'una de les actuacions del cartell.
Paral·lelament, la mateixa empresa Publiolimpia és qui ha estat organitzant, des del 2012 fins enguany, el D.O. World Dancesport de balls esportius, que se celebra durant els dies de la Setmana Santa al Palau Municipal d'Esports.

Comenta aquest article