Informació general

Cambrils-Vinyols, l'embolic de la zona blava

Per Lluís Rovira i Barenys

En primer terme, un parquímetre de Vinyols i els Arcs i, al fons de la imatge, un altre parquímetre però en aquest cas de Cambrils, tots dos prop de l'Hotel Tryp Port Cambrils

La posada en marxa de les zones blaves a la intersecció dels carrers de la zona del Molí d'Avall, al terme de Vinyols i els Arcs; amb els d'una part del Regueral, al terme municipal de Cambrils, portarà de corcoll, enguany, a qui no sigui veí de la zona. Aquesta temporada, els dos ajuntaments, Cambrils i Vinyols, fan una oferta de zona blava diferenciada i amb preus diferents a diferència de l'any passat en el que Aparcam gestionava tant l'una com l'altre, amb preus unificats. Enguany és l'empresa Eysa qui es fa càrrec de la gestió de la zona blava de Vinyols.
Així doncs, el preu de l'hora d'aparcament en zona blava als carrers de Vinyols és de 0,90 euros mentre que a Cambrils, amb els carrers a tocar, el preu és de 1,10 euros l'hora. Les 4 hores d'aparcament, temps màxim permès, surten a 4,10 euros a Vinyols mentre que a Cambrils surten a 4,40 euros.
La sanció per anul·lació a Vinyols és de 6 euros mentre que a Cambrils pot oscil·lar entre els 7 euros i els 11 euros. Els horaris de la zona blava són els mateixos per als dos municipis, de 10h a 14 h al matí i de les 17h a les 22h del vespre. El que sí que varia és el període d'operativitat de la zona blava ja que mentre que a Cambrils es va iniciar el passat 1 de juny a Vinyols no començarà a funcionar fins aquest proper dijous 15 de juny. En tots dos casos, la zona blava tancarà la temporada el 15 d'octubre.

Els descomptes

A Cambrils hi ha les tarifes per a residents que suposen un preu de 0,30 euros l'hora i 1,20 euros les 4 hores. En el cas de Vinyols, els residents als carrers on hi ha zona blava tenen l'opció d'adquirir una tarja que val 10 euros i els permet aparcar tota la temporada i sense limitacions de temps, les 24 hores del dia. Pel que fa a la resta de residents vinyolencs, també poden adquirir una tarja de 10 euros per temporada que els hi dóna dret a aparcar 4 hores al dia.

Cartells de Vinyols i de Cambrils a menys de 50 metres de distància

Per a una persona no resident d'aquesta zona és veritablement difícil adonar-se que depèn d'on aparqui potser que ho faci en un municipi o en un altre i que comporta que hi hagi tarifes diferents. En els cartells indicadors de les zones blaves, a més, el nom del municipi no queda gaire destacat i en els parquímetres tampoc. Els embolics estan assegurats en les èpoques de més afluència de gent i més quan es poden trobar parquímetres d'un o altre municipi a menys de 50 metres de distància, tal com passa al davant de l'hotel Tryp, per exemple. I per acabar-ho d'arrodonir, els parquímetres cambrilencs tenen un advertiment on hi posa textualment: "en cas d'avaria vagi a la màquina més propera", amb la possibilitat que la màquina més propera sigui una del municipi veí.

Comenta aquest article