Societat

Torna La Mar de Tapes, del 9 al 18 de juny, a 41 establiments cambrilencs

Per Berta Ruiz

Presentació de la ruta La Mar de Tapes. D'esquerra a dreta: Lorenzo Lara, Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Daniel Martín

A tocar de l'estiu, torna La ruta La Mar de Tapes de Cambrils - Estrella Damm, per iniciativa del Patronat de Turisme de Cambrils i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria. En aquesta sisena edició, que tindrà lloc del 9 al 18 de juny, hi participen un total de 41 establiments. La roda de premsa de presentació, ahir al migdia al restaurant L'Original, va anar a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau; el representant de la secció de bars restaurants de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Lorenzo Lara, i el gestor comercial de Damm de la zona de Tarragona, Daniel Martín.

En la presentació, l'alcaldessa va destacar l'inici d'aquesta sisena edició, ja molt consolidada, i va destacar que "la fórmula de les tapes és una bona forma de gaudir de la gastronomia cambrilenca, tot un referent al territori". Per la seva part, la regidora de Turisme –Mercè Dalmau– va afegir que, "avui en dia hi ha moltes rutes de tapes, però Cambrils ofereix un plus de qualitat perquè som una destinació gastronòmica i tenim la capitalitat gastronòmica de la Costa Daurada". Des de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria, Lorenzo Lara va comentar que "la ruta de tapes forma part del potencial de turisme familiar que té Cambrils i que ofereix la possibilitat de visitar diferents establiments i degustar especialitats molt diverses. A més, enguany, hem millorat la qualitat de les tapes". Lara també va afirmar que durant les jornades es preveuen servir més de 100.000 tapes.

41 establiments participants

En aquesta edició, hi haurà un total de 35 bars-restaurants que oferiran tapa i beguda (a escollir entre un quinto de cervesa Estrella Damm o canya) per 2,50 euros i, per l’altra, 6 restaurants que serviran un menú de tapes amb un mínim de 5 plats/degustacions, postres i 2 cerveses de 33 cl a un preu tancat de 30 euros (IVA inclòs). A més, com en la darrera edició, Antoni Sirvent oferirà una tapa dolça pels més llaminers. Els establiments participants són: A Lanterna, Alexander, Antoni Sirvent, Awa, Barabar, Cachito Sanguchito, Cal Clement, Ches Burger & Bar, Creperia El Gat, Daniel Salinas, Déjà-Vu, El Colmado, El Drac, El Tamboret, Hashtag, La Central, La Cuina D’en Jordi, l’Espai, Llop de Mar, l’Original Experiències Gastronòmiques, Mar de tierras, Marro Cafè, M’Art, Martínez, No Sólo Kafé, Petit Lekeitio, Pizza Alegra, Plan B, Sushi Hoshi, Taberna Kupela, Taberna Lekeitio, Taller 9, Vela, Vila 5, Zero Zero, i els 6 restaurants que faran menú de tapes són: Bec d’Or, Cal Tendre, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Duomo i La Palmera de la Llosa.

Carpa al port i barrets de palla

Com a novetat d’enguany, aquest cap de setmana dissabte i diumenge, s’instal·larà a les Escales Reials del Port una carpa d’Estrella Damm per promocionar la ruta de la tapa. Els clients que vagin a la carpa amb el llibret-rutero i quatre segells d’establiments participants s’emportaran un barret de palla promocional de regal.
 
Votació popular

Com sempre, els comensals triaran per votació popular quina ha estat la millor tapa d’entre totes les participants dipositant el seu vot a les urnes dels 41 establiments o bé a través de l’APP Gastronosfera. Els participants de la votació popular han de ser majors de 18 anys i entraran al sorteig  d’un dinar per a dues persones en un restaurant amb Estrella Michelin.

L’Original, millor tapa de la cinquena edició

L’acte d'ahir també va servir per fer públics i lliurar els premis de la cinquena edició. El premi a la millor tapa va ser per al restaurant L’Original Experiències Gastronòmiques i, per aquest motiu va ser l'establiment que va acollir la presentació de la sisena edició. És la quarta vegada que el xef i propietari de l’establiment, Joan Llaberia, guanya aquest guardó i ja ha anunciat la seva intenció de participar al "Concurso Nacional de Tapas y Pinchos de Valladolid", la competició de tapes més important de l’Estat.
El segon premi de la cinquena edició va ser per Ches Burguer&Bar i el tercer per Barabar. Els tres guanyadors de les diferents rutes de tapes de Catalunya poden participar al concurs "La tapa de l’any" organitzat per Estrella Damm. Per altra banda, es va anunciar la butlleta guanyadora de l’àpat per a dues persones a un restaurant amb estrella Michelin que es va sortejar entre els comensals que van participar a la votació.

Joan Llaberia, propietari i xef de L'Original, va rebre el premi a la millor tapa de la darrera edició

Ches Burguer&Bar va ser la segona tapa més votada de l'edició passada

L'establiment Barabar va rebre el tercer premi a la tapa més votada

Comenta aquest article